Wednesday, 30 November 2011

Bila Mau Kurus???

hye korang .. apa macam hari ny?ada baik ka? *cehh ayat nak ayat KL GANGSTER jewh* hurm cuba korang tengok EE ny,chubby kan?adoiii bila la nak langsing balik .. dah cuba nak diet tapi tak tahan la tengok mak EE masak sedap sedap sangat .. so terpaksa makan gak .. hehe :D , ade cara lain tak selain diet?nak gy sedut lemak tapi tak boleh,duit tak ada and sedut lemak tu kan dosa ..makan ubat diet?huarghhhh EE pantang makan ubat kang muntah setimba ..pening dah duk fikir,kakak EE cakap buat apa nak kurus kurus sangat .. kang tak cantik dah,akak EE cakap kalau keding sangat pun tak cantik cepat nampak tua katanya .. betul gak apa yang dye cakap tu,coz ada jiran EE tu kan yang sorang tu umur 55 yang sorang tu 31,korang tau tak yang umur 31 tu lagi nampak tua dari yang umur 55 .. coz yang umur 55 tahun tu gemok .. hmm tapi secara jujur nya EE cemburu tengok perempuan lain boleh pakai cantik cantik .. pakai apa pun cantik .. nak kata EE ny gemok sangat pun tak ada la .. cuma chubby jewh .. tapi EE cam dah hilang keyakinan nak bergaya .. so now kalau EE keluar EE just pakai simple simple jewh .. tapi EE still comel betul tak?hehehe lagi sekali EE perasan lawa .. lalalalalala ..(tak salah nak sedap kan hati sendiri kan?) okayh la jumpa di entry akan datang .. byebye ..
Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 29 November 2011

Tips Hilangkan Jerawat Batu

Masalah jerawat ni sering menghantui diri sesetengah individu. Kebanyakannya dialami oleh golongan remaja lah. Masa ni jerawat memang tengah galak baru nak tumbuh. Kalau tak dijaga, dikhuatiri melarat plak nanti.
Tak dinafikan juga, orang dewasa pun ramai yang mengalami masalah ni. Sebenarnya, pelbagai cara dan petua yang boleh korang cuba dan amalkan. Ada yang memakan masa yang agak lama untuk sembuh dan begitulah sebaliknya. Ia bergantung kepada pelbagai faktor termasuklah cara hidup korang  sendiri.mesti malu kan nak hangout dengan kawn kawan korang dengan jerawat batu besar kedabak ..?

Jangan risau,EE ade penyelesaianya .. Kali ni EE nak tambah satu lagi TIPS. Sesuai untuk korang yang ada jerawat batu. Gunakan bawang putih jer. Jom kita tengok cara menghapuskannya. :) 

1. Ambil seulas bawang putih dan basuh dulu supaya bersih.

2. Titikkan dulu bawang putih tu dan sapukan pada tempat yang ditumbuhi jerawat batu.

3. Amalkan sehinggalah jerawat tu hilang. Mudah, kan?
 NOTES:abis la bawang putih mak korang lepas ny


Thanks For Read My Blog ^__^

Happy Birthday !!!

happy bday to you,happy bday to you,happy bday to you .. happy bday to you .. ermm happy bday ex ku yang tak mau kawan nan saya lagi .. see saya still ingat birthday awak .. that mean saya tak pernah lupa la kan .. haha,apa apa pun hope awak happy selalu ye ..kalau boleh saya nak wish depan depan dekat awak .. tapi bila saya add awak kat facebook jewh mesti awak block saya balik,pastu saya add awak guna acc saya yang lain pun awak block saya gak .. kenapa erk awak buat macam tu .. ?sampai bila saya nak wat acc facebook banyak banyak coz nak add awak?hmm saya tahu mesti awak marah kat saya sebab saya yang mintak putus dengan awak dulu kan?hmm tapi awak tak patut buat saya macam ny .. tak cian saya erk?hehe dah tua dah awak kan,dah 19 tahun dah .. andai kata awak sengaja or tak sengaja baca blog saya ny saya nak mintak maaf banyak banyak kat awak kalau sepanjang kita couple dulu saya banyak sangat sakit kan hati awak sampai awak membenci saya macam ny .. i love you sebagai kekasih lama .. hehehe .. okayh la .. tu jewh la kowt yang saya nak wish untuk awak kali ny .. tahun depan saya wish lagi kayh ..
NOTES:29/11/2011 .. sebahagian dari tarikh penting dalam hidup EE .. :) birthday ex boyfriend EE yang kat atas tu  ..

Thanks For Read My Blog ^__^

Apa Itu Sign Picture???

ramai yang tanya EE apa itu sign picture .. lai lai EE bagi tahu kat korang .. sign picture tu macam picture kat atas tu la .. korang kena letak nama seseorang tu kat picture korang .. ada paham???tapi lagi cantik kalau korang tulis sendiri guna pen .. baru nampak tulus and ikhlas .. tak payah edit guna photoscaper,photobucket and sewaktu dengannya .. tak paham agy?nak kena tumbuk baru nak paham kewh??? hehe jangan marah .. gurau jewh .. so dah paham tu tunggu apa agy?wat la sign picture untuk EE and upload la kat fanpage EE ..nak tengok ada tak yang tulis sendiri .. yang bukan edit .. hehe .. picture kat atas ny EE suka sangat sangat coz picture ny dari negara philippines jauh kan?okayh picture kat bawah ny contoh tulis guna pen or maker or water kaler,ape ape jela ..
 
tengok kat tapak tangan dia .. haa yang tu maybe dia tulis guna pencel warna .. kan lagi cantik kalau buat macam tu .. bukan nye susah sangat pun,tulis jewh Eycha Evans(tak sedar diri betul .. nama dah la panjang berjela)hehe .. ape pun tak boleh la EE ny kan kan kan?  
 

Thanks For Read My Blog ^__^

Monday, 28 November 2011

Kenapa Pelik Sangat???

tak faham kenapa zaman sekarang ny sesama perempuan dah tak mau memahami antara satu sama lain .. dah tahu orang tu tengah bercinta dengan perempuan lain and dah terang terang lelaki tu wat in relationship dengan perempuan lain kat facebook dia still tergedik gedik nak ayat lelaki tu .. yaALLAH dye wat cam dah tak ada lelaki lain lak kat dunia ny .. boyfie orang gak dye nak .. tapi tu tak ada la pelik sangat .. budak yang EE kenal ny lagi pelik,pelik yang tahap teruk dah kowt .. dulu masa EE couple dengan boyfie EE yang sekarang ny dah jadi ex EE,dye ada kacau gak .. kacau sampai EE dengan boyfie EE putus .. lepas putus terus dye senyap jewh .. semalam EE saje jewh tengok facebook perempuan tu .. tak insaf agy rupanya budak tu .. dye gy combain picture dye dengan boyfie orang lain lak .. pastu cakap tu boyfie dye lak .. padahal EE tengok facebook lelaki tu dye still in relationship dengan awek kesayangan dye .. terus terdetik kat hati EE,ishhh minah ny dah tak ada orang nak sangat kewh?ataupun memang hobi dye merosak kan hubungan orang?and menyakitkan hati perempuan lain?dalam erti kata lain dye memang suka bergaduh .. aiyakkk nape la sampai macam tu .. umur dah 19 tapi perangai macam budak budak yang baru nak kenal apa itu cinta .. pada yang berkenaan cepat cepat la berubah ..jangan malu kan diri sendiri .. orang pun nampak yang kau tu yang gedik kat boyfie orang ..
NOTES:EE pun macam budak budak gak,tapi macam budak budak yang comel .. kan kan kan?hehe masuk bakul angkat sendiri

Thanks For Read My Blog ^__^

Kesian Dia

semalam korang tengok tak bola?malaysia lawan bahrain .. cantik gak corak permainan yang malaysia wat semalam .. huhu safee tak ada,tapi dah ada penganti safee la .. nama dye NAZMI .. cute jugak budak nye .. dia jaring kan satu gol .. malaysia dah dapat 2 gol dah semalam .. tapi separuh masa kedua pemain negara bahrain mula mengganas la .. sampai harimau muda tension la dibuatnye .. mana tak nye selang 1 minit dyeorang dapat jaring kan 2 gol .. malaysia kalah 2-3 dengan bahrain .. EE rasa macam nak nangis(memang nangis dah time tengok apex sandar kat tiang gol tu) la tengok apex(Khairul Fahmi Che Mat) cam tension and kecewa jewh .. sampai macam nak gaduh lak dye nan pemain negara bahrain tu,cian apex.. sabar apex maybe belum ada rezeki untuk kita menang .. apa apa pun tahniah pada harimau muda sebab buat yang terbaik untuk malaysia .. we love harimau muda ..
NOTES:Muslim cedera,cian dye .. erm patut la cari dye tak jumpe jumpe .. hope muslim cepat sembuh

Thanks For Read My Blog ^__^

Saturday, 19 November 2011

Hilangkan Bau Ketiak


setiap wanita mengingin kan bau badan yang sentisa harum,namun ada juga wanita yang bernasib malang kerana mempunyai tubuh badan yang cepat berpeluh dan ketiak akan berbau,walaupun mereka memakai minyak wangi bau ketiak masih dapat dikesan .. sehingga kan mereka hilang keyakinan diri untuk bersukan,bertemu kekasih dan berjumpa orang ramai .. disini EE ingin berkongsi tips hilangkan bau ketiak pada korang semua .. selamat mencuba

1. Ambil sebiji limau purut, kemudian belah dua. Sapukan limau tersebut ke bahagian bawah ketiak, biarkan seketika sebelum dicuci. Lakukan tiga kali seminggu atau terpulang kepada anda jika ingin melakukan lebih kerap. InsyaAllah bau ketiak yang tidak menyenangkan akan hilang dan badan akan terasa segar dengan haruman semula jadi dari perahan air limau purut. Limau nipis juga boleh digunakan.

2. Jika ketiak anda hitam dan berbau, anda boleh menyapukannya dengan kapur sireh dan limau nipis, apabila anda selesai mandi. Amalkan cara ini selama seminggu, anda akan dapati ketiak anda cerah dan tidak berbau.

3. Ambil beberapa helai daun jambu batu dan segenggam beras dan digoreng. Bahan-bahan ini hendaklah ditumbuk halus. Kemudian sapulah di bahagian yang bermasalah (ketiak). Anda hendaklah lakukan sekerap mungkin sehingga bau badan anda hilang. Jika bau tersebut hilang, anda boleh gosokkan di tempat tertentu seminggu sekali.
Thanks For Read My Blog ^__^

Friday, 18 November 2011

[INFO]Maksud di sebalik "In Open Relationship" dalam facebook



Kita semua mempunyai Facebook kan? Tentu anda familiar dengan perkataan Open Relationship ni. Dulu EE tertanya-tanya juga apa maksud disebalik Open Relationship ni. Malah EE pernah juga guna status ni. Tapi tak lama. Sekarang, EE dah tukar status tu. :)
EE ade bace kat satu blog tentang maksud open relationship nie..and ny la info yang EE baca ..


Menurut pemerhatian saya, ramai antara kita yang meletakkan Open Relationship sebagai status tapi berapa ramai yang tahu maksud sebenar status itu?

Dipetik daripada wikipedia

An open relationship is a relationship in which the people involved agree that they want to be together, but in which romantic or sexual relationships with additional people are accepted, permitted or tolerated.

yang bermaksud

Open Relationship ialah sebuah hubungan di mana mereka yang terlibat setuju yang mereka mahu bersama, tapi di mana hubungan romantis dan seksual dengan kehadiran orang lain diterima, dibenarkan dan ditoleransi.

Maka dalam erti kata lain, orang yang meletakkan Open Relationship sebagai status mereka tidak kisah melakukan hubungan seksual dengan sesiapa pun, maka amat menyedihkan apabila umat Islam sendiri menggunakan status ini.

Sila sebarkan agar orang bukan Islam yang faham maksud sebalik Open Relationship tidak memandang remeh pada umat Islam.

Harap Maklum.
NOTES: jom kita ramai ramai tukar In Open Relationship ke SINGLE lak jom .. hehe

Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 16 November 2011

Entry Khas Untuk Insan Yang Bernama SOLEH


hye semua,okayh entry kali ny khas EE wat untuk insan bernama soleh .. EE tak tahu jantina dye lelaki or perempuan .. tapi yang penting EE tak tahu apa tujuan dye hantar kata kata kutukan kat shoutbox EE .. kiranye macam nak kata EE tak ada maruah la kowt .. coz bercinta kejap pastu putus,pastu cakap cinta gila la ape kan .. yup memang cinta gila .. EE memang tergila gila kat boyfie EE .. sayang sangat sangat .. tapi EE putus bukan kehendak EE kayh .. dyeorang yang tak tahan couple dengan EE lama lama,kenapa EE cakap dyeorang tak tahan couple dengan EE lama lama?coz EE tak boleh jumpa dyeorang selalu .. so dyeorang bosan couple dengan EE,dyeorang sayang EE tapi sayang tapi tak jumpa pun tak guna jugak kata dyeorang .. EE memang sayang semua ex ex EE semua .. SAYANG SAMPAI BILA BILA .. sebab tu sampai sekarang tiap tiap kali anniversary perkenalan EE nan dyeorang EE tetap wish kat blog ny even dyeorang tak baca pun .. untuk pengetahuan soleh EE still berkawan baik dengan semua ex ex EE .. ny cara EE,soleh mesti awak nampak EE cam playgirl kan?sory la EE tak sejahat tu, so jangan anggap EE jewh jahat .. soleh awak tak kenal EE siapa pun .. kenapa perlu judge EE???kenal EE dulu baru judge kayh ..  awak cakap awak tak ada link blog nak bagi kan?okayh EE cabar awak komen kat fanpage EE .. EE nak tahu kamo siapa ..apa apa pun thanks la soleh ye coz EE rasa awak la pembaca setia blog EE .. coz dah dua kali kamo bagi nasihat kat EE ..
NOTES:semua benda yang EE cerita dalam blog EE ny semua berdasar kan pengalaman dan apa yang EE lalui .. ini blog EE so biar la EE nak cite apa pun kayh .. tak suka tak payah baca and bagi komen yang agak terhiris hati EE .. please la jangan buat EE nangis ..

Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 15 November 2011

sakit 4 in 1

hye korang,EE tak berapa sihat la .. EE sakit 4 in 1 .. hee EE dapat 4 sakit dalam 1 masa yang sama .. satu,EE sakit gusi,entah nape entah gusi EE ny bengkak .. sakit gila sampai tak ada selera nak makan .. kedua,EE sakit kerongkong batuk batuk sampai rasa pedih kat kerongkong .. ketiga EE sakit telinga,telinga ny rasa macam nak pekak pon ade gak .. boleh lak dapat 3 sakit tu dalam 1 masa .. ny rasa macam nak demam pulak .. badan rasa lemah jewh .. rasa seram sejuk .. kepala pun pening jewh ny .. adoiii tak tahan la tanggung penyakit banyak banyak macam ny ..  korang nak satu penyakit tak?kalau nak EE nak sedekah kat korang satu .. hee just kidding .. ermm mak suruh gy check kat klinik tapi EE tak suka la gy klinik,nanti mesti doktor bagi ubat .. okayh la tu jewh yang EE nak mengadu kat korang .. korang doa kan EE cepat sembuh dari semua penyakit ny kayh .. i love you all .. muahhhhxxx
NOTES:memandang kan sekarang cuaca tak menentu EE nak pesan kat korang supaya jaga kesihatan tu,kang demam lak kan .. :)

Thanks For Read My Blog ^__^

Monday, 14 November 2011

Capital A

 capital A,baru semalam kite couple .. hari ny dah cam tak sehaluan kan?tak sempat agy saya nak cite kat blog ny yang saya couple dengan awak .. hmm tu la saya dah cakap kite kawan jewh dulu,awak terburu buru sangat nak couple dengan saya .. awak tahu tak saya dah mula sayangkan awak?awak tahu tak saya dah mula susah nak lupa kan awak?i need you capital A .. tapi kenapa awak pun macam lelaki lain?baru tak boleh cakap dalam phone awak dah nak tawar hati dengan saya .. awak tak ikhlas kewh cinta kan saya?saya sedar siapa diri saya ny .. saya tak sesuai dengan awak kan?tak apa la .. sebelum saya lebih sayang kat awak baik awak pergi dari hidup saya .. hope awak jumpa girl yang lebih baik lepas ny kayh .. saya tak kan ganggu hidup awak lagi .. i will miss you capital A ..
Thanks For Read My Blog ^__^

Friday, 11 November 2011

Balik Kampung Halaman


hai semua Photobuckethari ny EE agak happy coz facebook kesayangan EE dah dapat bukak balik .. huhu lupa password rupanya .. Photobucketingat kan dah tak boleh bukak terus .. okayh okayh berbalik pada tajuk .. masa hari rabu yang lepas ny EE and family balik kampung coz nak tengok mak ngah EE yang tengah sakit ..Photobucketkita orang balik naik avanza yang akak EE punya .. bayangkan 14 orang naik avanza camne .. sardin la kete tu kan .. apa lagi,kitaorang pun masa perjalanan pergi tu asyik gelak jewh tak henti henti .. jauh gak perjalanan Photobucketkitaorang dalam 6 jam kowt .. yela kampung EE kat batu kurau perak ..so tahan jela rasa rimas duduk berhimpit himpit dalam kete tu .. disebab kan mak EE rasa lenguh lenguh belakang kitaorang pun amik keputusan nak berherti rehat kat hentian slim river .. tido punya tido kitaorang pun sambung perjalanan balik kampung .. sampai jewh kat ipoh,kitaorang singgah umah mak cik dulu coz nak tumpang mandi kebetulan mak cik pun nak gy tengok mak ngah gak .. lepas dah siap cantik cantik kitaorang semua bergerak la ke hospital taiping .. yaALLAH Photobucketsedih nye tengok keadaan mak ngah .. tapi doktor cakap mak ngah dah elok sikit .. mak cik pun cakap mak ngah dah cam okayh sikit .. kalau tidak badan and mata dia kuning kuning .. hmm apa apa pun EE sedih Photobucketsangat tengok mak ngah even EE tak rapat langsung dengan mak ngah ..masa nak balik EE pun salam dengan mak ngah EE salam lepas tu EE cium dahi mak ngah .. lepas tu mak ngah cakap camnie "hang nak balik dah ka?depa lain semua teman mak ngah kat sini" masa tu mak ngah pegang tangan EE erat sangat sangat .. dia macam tak nak bagi EE balik,EE pun mula la rasa sedih bibir EE mula mengigil tak terungkap apa yang EE nak cakap EE pun pujuk mak ngah "mak ngah cepat sihat na,kami kena balik,nanti kami mari lagi" air mata EE mula membasahi pipi EE,abah,mak,kakak n abg2 ipar EE pun nangis .. kami semua tak nak kehilangan mak ngah .. kami sayang mak ngah .. YaALLAH sembuh kan la penyakit mak ngah tu .. lepas tu kitaorang balik kampung kat batu kurau lak .. coz mak nak jumpa atuk EE .. best jugak balik sana,teringat kenangan masa kecik kecik Photobucketsempat la jugak kitaorang bergambar dekat rumah lama tok EE dulu,rumah tu pun dah reput dah,yela 10 tahun sekali baru kitaorang balik kampung .. HAHA jarang balik kampung la .. bukan nye ada sesape pun kat sana .. tok pun dah stay dengan teh .. emm okayh la tu jewh story pasal balik kampung .. lain kali EE update agy tu pun kalau rajin la .. babaii Photobucket
Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 9 November 2011

happy anniversary for 4 months capital P

heyy capital P,awak ingat lagi tak tarikh 9 hari bulan ny?hmm confirm awak tak ingat kan?yela awak dah lupa semua pasal saya .. tapi saya masih ingat tarikh 9 hari bulan ny .. tarikh ny penah jadi tarikh penting untuk kita berdua dulu .. awak ingat lagi tak bila kita amik keputusan untuk couple?ya tarikh 9 hari bulan ny la tarikh kita couple .. tapi sekarang kita dah tak ada apa apa hubungan .. tapi saya still ingat awak sampai sekarang .. awak ingat saya tak?hmm saya rindu awak .. saya tak pasti apa yang saya rasa ny awak rasa atau tidak .. awak tahu tak tiap kali saya online mesti saya usha wall facebook awak .. hemmm bila saya tengok wall facebook awak saya rasa macam nak nangis jewh .. emm saya tulis banyak banyak pun belum tentu awak baca so saya nak wish selamat hari perkenalan kita yang ke 4 bulan .. hope you will happy always .. walaupun bukan dengan saya .. uwaaaa nak nangis .. :'(
Thanks For Read My Blog ^__^

Hadiah Tambahan Untuk Contest BFF

heyy korang .. lama EE tak update blog kan .. rindu lak rasa kat blog pinky ny .. EE tak ada masa sangat la nak update sekarang ny .. banyak masalah yang tak perlu EE bagitahu kat sini .. wahh mesti ramai peserta contest tengah baca entry kali ny kan?hehe okayh okayh memandang kan dah 580 picture tengah bertanding (disaat EE tulis entry ny) .. EE ingat nak bagi hadiah untuk gambar terbaik,and yang menarik hati EE .. tapi pemenang picture terbaik ny 100% undian EE .. EE akan pilih 3 picture terbaik and menarik hati EE tu .. so siapa siapa yang nak join contest EE lepas ny baik post picture yang cantik cantik :)

HADIAH PICTURE TERBAIK UNTUK 3 PESERTA
TOPUP RM 10 (Maxis,Celcom & Digi Sahaja)
NOTES:ehem ehem,jangan cakap hadiah tak best ye,fikir la .. siapa nak bagi topup free an :) korang pun untung sikit duit .. duit tu boleh beli kasut ke,baju ke,lipstick ke .. hehe

Thanks For Read My Blog ^__^

Saturday, 5 November 2011

Tip Miliki Rambut Sihat Bersinar

SETIAP INDIVIDU MEMPUNYAI RAMBUT YANG BERLAINAN JENIS.ANTARANYA,RAMBUT KERING,BERMINYAK,KUSUT DAN MENGERBANG.SEPERTI TUBUH,RAMBUT JUGA MEMERLUKAN MAKANAN UNTUK TUMBUH DENGAN SIHAT DAN MENAWAN,SEBELUM KAMU MERAWAT DAN MENJAGA RAMBUT,KENALI DAHULU MAKANAN UNTUK JENIS RAMBUT KAMU.

AIR
1/4 berat setiap helaian rambut mengandungi air.kamu perlu minum air secukupnya untuk menjaga kelembapan rambut.Selain dapat mengelakkan berlakunya dehidrasi,meminum air secukupnya akan membuat rambut kamu lembut dan bersinar

Vitamin & Mineral 
Sumber vitamin dan mineral seperti vitamin A,B,C dan zat besi amat baik untuk rambut.Vitamin A akan menjaga kulit rambut.vitamin B dan C berfungsi melancarkan peredaran darah dan pertumbuhan rambut.Manakala zat besi pula akan membawa oksigen yang secukupnya untuk rambut.

Protein
protein pula akan membuatkan rambut tumbuh dengan lebih cepat dan lebat.Ia juga akan menjadikan rambut lebih kuat.Protein yang baik adalah daripada sumber kacang soya yang organik.Pengambilan protein yang cukup dapat mengelakkan hujung rambut dari bercabang.
Thanks For Read My Blog ^__^

Friday, 4 November 2011

Aku Keliru



hye korang nga wat ape tu?dah mamam?mandi?rindu EE tak .. ? alhamdulillah satu Allah tarik dari EE 2 Allah ganti kan untuk EE .. korang tau tak ex EE yang dua orang tu nak couple balik dengan EE .. sorang tu nama fairuz EE dah kenal dia dekat 5 tahun dah .. semalam dye ajak couple balik,dye janji tak kan tinggal EE lagi .. hehe padahal EE yang selalu tinggal dye dulu .. coz EE kuat cemburu .. dye mana pernah curang pun .. yang lagi sorang EE tak mau sebut nama dye kat sini coz EE tak pasti lagi betul atau tidak yang dye nak couple balik dengan EE .. kang sebut nama dye kalau dye tak nak couple dengan EE balik malu lak kang .. tapi nampak cara dye memang macam nak couple dengan EE balik .. asyik bersayang sayang time texting dengan EE .. hmm makin difikir makin keliru jadinye .. siapa patut EE pilih erk ..capital F atau dot dot dot?hee :P korang rasa mana yang terbaik untuk EE?patut ke EE bagi peluang lagi kat salah sorang tu?ataupun korang nak EE couple dengan orang lain plak?
Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 2 November 2011

Kecantikan Lelaki,Kegagahan Wanita





Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik adalah:-


1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran


3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun


4) Lelaki yang tenang dan lapang dada


5) Lelaki yang baik sangka


6) Lelaki yang tak pernah putus asa


Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan
Yang
ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.



Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada
Kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan


3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan


4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.


Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang
ada
pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.
Sabda Rasulullah SAW :
"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat " Surah Al-Ahzab : Ayat 71
"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya,maka
sesungguhnya
ia telah mendapat kemenangan yang besar."
Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 1 November 2011

Penemuan Duyung Di Thailand

                                                                                 

GEMPAR seorang ibu tunggal terkejut gara gara menemui seekor duyung ketika dia sedang sibuk menyelamat kan barang kesayangannya ketika banjir .. sejurus menemui duyung tersebut dia menjerit dan ramai yang meluru ke arah nya .. orang ramai mula mengelilingi duyung tersebut dan menagkap gambar duyung itu untuk dibuat kenang kenangan ..

EE says:untung la dyeorang dapat jumpa duyung depan mata .. jom kita layan pic duyung cantik tu ..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
Photobucket






 HAHAHA senang jewh korang kena tipu dengan EE kan?hahahaha best nye kena kan orang .. :P tapi comel gak duyung ny kan .. :)
Thanks For Read My Blog ^__^

Mood Malas Sudah Datang !!!




yeahhh malas dah nak update blog ny,tak tahu apa yang perlu diupdate .. kalau masa ada kasih sayang a.k.a boypren boleh gak cite pasal cintan cintun .. now tak tahu nak cite pasal apa .. pasal diri sendiri?erm EE jarang keluar la .. pasal famly?takut dyeorang tak suke plak .. adoiii tak kan nak cite pasal gaga si kucing ku yang comel tu plak .. nak pencen jadi blogger jela .. hmm tapi sayang lak nak padam blog pinky ny :'( .. siapa setuju EE pencen jadi blogger sila angkat tangan macam EE ny .. nampak tak EE angkat tangan ny?hehe okayh la tak tahu nak cakap apa agy .. tata titi titu ..
NOTES:tolong bagi pendapat korang EE patut pencen atau tak?

Thanks For Read My Blog ^__^

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans