Monday, 26 March 2012

3 Gambar Pilihan Eycha Evans


hye korang ingat lagi tak contest BFF?ingat bagus la .. korang ingat tak yang EE ade bagi hadiah tambahan untuk 3 gambar pilihan EE?hari ni EE nak tunjuk kat korang gambar gambar pihan EE tu .. jums scroll ke bawah ..

nampak kemesraan dieorang bertiga ni kan?
tempat yang cantik,orang nye cantik,semua cantik
yang atas ni pula EE tertarik sebab gaya dieorang snap picture .. ada nampak ala-ala KL GANGSTER sikit .. aww i loike .. so pada yang berkenaan sila tuntun hadiah topup RM10 anda kat fanpage EE ye ..


Notes: contest ME&My Pets EE akan umum kan dalam entry akan datang

Thanks For Read My Blog ^__^

Sunday, 25 March 2012

kes culik berleluasa




culik culik dan culik,makin lama makin banyak kes culik kan?tiap tiap hari mesti ada kes culik dalam berita atau surat khabar .. mangsa nye pulak sudah semestinya kanak kanak dan remaja perempuan .. ada banyak punca kenapa si penculik nak culik mangsa .. mungkin sebab nak mintak wang tebusan,mungkin sebab nak dijual,mungkin si penculik berdendam dengan keluarga mangsa .. dan mungkin juga mangsa mahu dijadikan pelacur diluar negara .. ada juga yang sengaja nak membunuh .. zaman sekarang ni budak budak sekolah menengah dah semakin berani lari rumah ikut kekasih .. gaduh dengan family sikit nak lari rumah,kena tegur kesalahan yang dilakukan je nak lari rumah .. sikit sikit nak lari rumah .. hebat sangat kah kekasih kau tu sampai kau sanggup tinggal family kau yang dah lama jaga kau?terjamin ke hidup kau duk ikut boyfriend kau tu?lama mana dia boleh jaga kau?sanggup kau biar air mata seorang ibu yang membesar kan kau dengan kasih dan sayang .. mak kau ingat kau diculik rupa rupanya kau ikut boyfriend kau .. beriya iya mak kau siar kan pasal kehilangan kau kat surat khabar tapi lain pulak jadinya .. tak ke malu mak kau dengan saudara mara kau ..

kat sini EE nak bagi cadangan kat pengarah drama/filem (macam la dieorang baca blog aku)
kepada pengarah filem/drama tak payah la buat filem yang boleh memberi idea pada penculik .. kalau nak buat cerita pasal penculikan pun tak payah la yang ngeri sangat kot .. cukup la sekadar culik tu kurung dalam bilik .. tak payah la sampai pukul,rogol,kerat 18,bakar .. semua tu boleh membuat kan penculik terfikir nak buat macam tu .. bukan apa hari tu EE ada tengok kat tv,dalam cerita tu seorang perempuan kena culik dan dijadikan pelacur lepas tu perempuan tu dibunuh dengan kejam .. tak lama lepas tu EE dengar ada kes lebih kurang sama macam cerita tu .. so lebih baik buat cerita pasal tolong orang OKU ke apa ke,nanti tak ada la orang nak penting kan diri je  .. hehe :)
kerajaan pulak jangan la lulus kan filem luar negara yang bergenre aksi ganas .. okay lah tu jela yang EE nak storry morry hari ni .. byebye ..
Thanks For Read My Blog ^__^

Saturday, 24 March 2012

happy birthday awok :)



hai semua .. kali ni EE nak wish happy birthday kat ex EE yang ni pulak .. birthday dia hari ni la (24/03) dia ni cinta pertama EE .. dia la yang banyak mengajar EE erti percintaan .. tapi masa couple dengan dia dulu kitaorang selalu je gaduh .. silap sikit bergaduh .. dia ni pulak asal gaduh je mesti call akak EE and ni la soalan yang sering kali dia tanya kat kakak EE "akak kenapa dengan fasha tu?" kadang kadang tu sampai akak EE rimas dengan dia .. mana tak nye setiap kali gaduh mesti dia gatal gatal nak call akak EE punyalah .. dah macam cerita madu tiga lak .. setiap kali kawin jumpa penasihat .. huhu .. makin lama makin kerap kitaorang gaduh .. yela banyak sangat dugaan yang datang :) EE sayang gila la kat dia coz masa tu EE tak pernah bercinta lagi .. kenal dia pun melalui kawan sekelas EE je .. kawan EE tu jiran dia,haha kelakar la masa tu kitaorang main tukar tukar picture dia bagi picture dia,EE bagi picture EE .. lepas tu simpan dalam beg duit .. apa lagi member sekelas EE pun asyik mengejek EE la kan .. EE ingat lagi kali pertama kitaorang jumpa masa tu dia pakai baju warna purple .. masa tu dia pergi rumah kawan dia .. so dia tanya la kat mana kedai kakak EE tu,so EE pun bagi tahu la kat dia .. ingat kan dia main main jewh rupa rupanya betul betul dia datang .. malu gila time tu coz pakaian EE macam budak budak pakai skirt kat dalam pakai seluar tiga suku(biasa la budak budak lagi masa tu,baru form 3)dah la dia bawak kawan dia pulak tu .. masa dia pilih pilih baju kat kedai kakak EE,EE lari masuk dalam toilet pakai bedak .. jantung rasa macam nak jatuh je,rasa macam taknak keluar dari toilet tu .. lepas tu dia pun nak bayar baju yang dia beli tu,dia tanya berapa semuanya?akak EE cakap la RM12 then dia cakap,murahnye kak .. akak EE cakap tak apa bagi murah kat bakal adik ipar .. :D haishhh memang malu la time tu,tapi sejak hari tu memang selalu la gak kitaorang meet .. lepak kat kedai akak EE .. anak anak akak EE semua nye kenal dia :) kitaorang kalau tak buat supersaver memang tak sah dibuatnya .. dulu super saver RM3 24 jam sekarang RM3 1 jam je .. makin kedekut maxis ni .. ehh pehal gy cite kisah percintaan kitaorang pulak ni?haha padahal nak buat ucapan hari jadi .. hmm selamat keluar dari perut ye syafiq .. semoga panjang umur dan dimurah kan rezeki .. fasha sentiasa mendoakan yang terbaik untuk syafiq .. CINTA PERTAMA fasha .. hope kita akan berkawan sampai bila bila kan :D

Notes: 15/03/2012 genap 5 tahun kitaorang kenal,lama kan?

Thanks For Read My Blog ^__^

Thursday, 22 March 2012

Kenapa orang yang mengumpat perlu dihargai?




Orang yang mengumpat sebenarnya orang yang 'baik', sebab dia nak 'transfer' pahala dia dekat kita.. susah² aje. Orang yang mengumpat adalah penggemar setia kita yang banyak menghabiskan masa memikirkan kesalahan dan kelemahan kita.

 
Kita diumpat kerana orang tu tak mampu nak jadi macam kita, jadi secara realitinya si pengumpat telah mengakui kehebatan kita. Syukurlah.
Si pengumpat sebenarnya cemburu dengan kita.



Syukur dan senyum selalu :)

sumber: cikEPAL

NOTES: korang selalu mengumpat EE tak?kalau pernah thanks erk .. and kalau tak pernah jangan mencuba tau .. tak baik ..

Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 21 March 2012

Contest OHSEMM BLACK by Eycha Evans

heyy korang,jums join contest yang EE buat ny . . Kali ny EE nak buat contest "OHSEMM BLACK" pulak . . even nama contest ni agak pelik korang join jela erk :D

Syarat-syarat penyertaan
1)pasti kan gambar yang korang post tu korang berbaju warna hitam(biru pekat boleh diterima)
2)lelaki & perempuan sahaja boleh join(pondan,bapuk tak diterima)
3)boleh post 1 gambar sahaja

cara-cara join
1)post gambar korang dekat wall page EE ny
2)tunggu EE masuk kan dalam album
3)bila gambar korang dah ada dalam album korang boleh la ajak member korang like picture korang

Hadiah yang bakal korang menang
Tempat Pertama-topup RM60
Tempat Kedua-topup RM30
Tempat Ketiga-topup RM10
(maxis,celcom & DiGi sahaja


bagi siapa siapa yang ada belog tu buat la entry bertajuk "contest OHSEMM BLACK by Eycha Evans" lepas tu kasi link entry tu kat kotak komen belog EE ny kayh .. and korang wajib follow belog EE bagi memudah kan korang tau perkembangan terkini pasal contest ny .. mana lah tau EE nak bagi hadiah tambahan kan .. ngee ..

p/s:15 peserta terawal 50 Votes tambahan akan dicredit kan dalam gambar korang . . Yang lain akan dapat 30 votes tambahan


Thanks For Read My Blog ^__^

Sunday, 18 March 2012

Anak Baru



hye korang :) haha ni la dia EE yang korang kenal .. kalau dapat hapdate belog memang nak hapdate jela memanjang .. hee takpe kan?EE nak lepas rindu kat belog EE ny  .. ehh comel tak budak kat atas tu?comel kan?tu la anak EE .. Ehh tak tak tu anak abang EE la .. dia baru je dilahirkan bulan lepas *bulan dua la* nama dia HARIZ PUTRA .. dia ny anak ke lima dari lima orang adik beradik .. hoho EE ny pelik sikit,EE suka gila bau budak yang still fresh .. yang baru keluar dari perut .. so akak ipar EE balik je dari hospital duk esok tu EE and mak pergi la melawat .. EE cium si putra ni berkali kali .. pipi dia sampai merah EE keje kan .. hee yang kelakar nye setiap kali EE cium dia mesti dia mengerang .. comey gila .. nampak tembam .. nak je gigit gigit pipi dia .. nasib baik mama dia ada kalau tak berlubang la pipi si putra ni .. :D

Notes:  anak buah dah ada 16 orang, hurmm bila la nak ada anak sendiri :'(

Thanks For Read My Blog ^__^

I Miss You

YaAllah dapat jugak EE hapdate belog hari nie .. dah lama merindu belog pink EE ny .. korang ape cer?sihat?mesti korang rindu belog pink EE ny kan?dah dekat 4 bulan EE tak hapdate belog .. kan kan kan?hurmmm memandang kan EE dah hapdate ny EE nak ucap kan berbanyak terima kasih kat korang yang wat sign name untuk EE .. dah ade 240 yang buat .. and thanks gak coz ramai yang support belog EE .. terkejut beruk bila EE tengok dah ada 1095 follower .. terus kan mensupport ye.. okay la EE nak tolong mak masak jap .. nanti ada masa EE hapdate lagi kayh .. byebye all ..
Thanks For Read My Blog ^__^

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans