Friday, 31 August 2012

CONTEST RAYA 2012 by Eycha Evans


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :-
  • Semua layak join,tak kira korang lelaki mahupun perempuan
  • 30 peserta terawal EE akan bagi 50 vote percuma untuk korang,yang lain 30 vote percuma
  • Upload kan gambar korang tengah beraya (mesti berbaju kurung atau baju melayu)
  • baju kemeja,t-shirt tidak diterima sama sekali
  • nak edit boleh,tapi jangan terlalu sarat (terlalu banyak perhiasan kat picture korang tu)
  • Bebas mengikut gaya tersendiri
  • Fake picture tidak dibenarkan join,sekiranya korang fake,penyertaan korang terbatal serta merta.
  • Maklumkan kepada rakan facebook korang supaya mengundi gambar taruhan korang.
  • Korang juga boleh mengajak rakan facebook korang untuk join contest ini.
         30% undian EE,70% undian rakan facebook korang. 


HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI :-
  • TEMPAT PERTAMA: Topup Rm60 (Maxis,Celcom & Digi)
  • TEMPAT KEDUA:Topup Rm30 (Maxis,Celcom & Digi)

 CARA JOIN :-
1.LOG IN facebook korang dan search Eycha Evans (EE)
2.Upload kan gambar raya korang korang dekat Sini
3.Selepas gambar korang dimasukkan dalam album CONTEST HARI RAYA 2012 korang boleh mula ajak rakan facebook korang vote gambar korang.
4.Jangan tag ataupun bagi link gambar korang kat EE ye,sebab mungkin tak sampai kat EE.
5.Bagi peserta yang ada blog korang wajib follow blog EE bagi memudah kan korang tahu perkembangan contest ini.
6.Ambil banner kat atas tu letak lah dalam blog korang dan buat lah satu entry yang bertajuk "CONTEST RAYA 2012 by Eycha Evans" jangan lupa link kan entry korang kat ruangan komen entry ini :)

TARIKH TUTUP PENYERTAAN :-
BELUM PASTI :)



AMARAN :-
jika berlaku kesilapan semasa vote gambar,EE tidak akan bertanggungjawab .. jadi pesan lah pada rakan facebook korang supaya vote gambar korang yang ada dalam album CONTEST HARI RAYA 2012 .. bukan yang kat wall page EE ..




Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 15 August 2012

Eeee Rasa Macam Nak Lempang Je



hyep korang,hari ni echa rasa macam nak lempang orang jela *sila tutup pipi korang dengan tangan* sebab ada benda yang menyakitkan hati echa ni ha .. okay mesti korang tengah buat muka menyampah kan and berkata begini "pehal la dengan dak echa ni?gila apa tiba tiba nak lempang haku" hehe okay la echa cite kat korang .. cite nye macam ni,pertengahan tahun 2011 dulu account facebook echa kena hack tau,so dekat account facebook yang tu echa ada buat satu page .. page yang ni ha click sini lepas tu sekali page tu la kan echa tak dapat nak urus kan lagi .. dekat setengah tahun la jugak page tu tak berhapdate .. tiba tiba baru baru ni abang echa tanya macam ni "cha page hang dah okay ke?" echa terus buat muka pelik .. then echa jawab "mana ada la,kenapa?" abang echa cakap macam ni "abang tengok tadi ada orang update kat page tu" perghhh apa lagi,naik la darah kite kan .. terus echa mengadu kat kawan facebook echa .. kawan echa pun tolong la sound admin baru tu .. ehh lepas tu boleh pulak dia maki kawan echa balik .. aiyakk sepatut nye owner yang sebenar la yang patut bengang and maki dia kan?ni tak dia pulak maki kawan echa .. terus echa yang tak berapa sakit hati,terus sakit hati gila gila ..

( CLICK kat gambar untuk kualiti gambar yang lebih bagus)
owh rupa nya ada orang jual fanpage tu kat dia .. dia beli dengan harga rm800.00 .. ehh kau ingat aku percaya kau beli fanpage tu?lantak lu la der .. nak sangat page tu kan?hambekkkk la .. aku tak halal kan .. *terserlah kekejaman aku disitu* aku tahu kau pandai agama,and kau mesti tahu punya hukum guna hak orang tanpa kerelaan owner tu kan .. ehh penat kot aku promote page tu dulu .. tak fikir ke betapa susah nya aku berusaha untuk page tu dulu?ngekk .. cuba korang tengok sendiri .. boleh tahan kurang ajar gak dia kan?geram je rasa .. geram tengok dia cakap macam tu terus echa wall post kat page echa opsss page echa yang kena hack tu ..
mendalam betul maksud "SEDEKAH" tu .. haha,sedekah jela kan .. nak mintak balik memang tak dapat la .. kecuali echa sedia kan rm800.00 and bank in kat account si admin baru page tu .. cuma echa mintak dia delete gambar ex boyprengg echa yang ada dalam album page tu je,lepas tu suruh dia delete gambar echa yang ada dalam personal facebook echa yang kena hack tu .. tak tahu la admin tu nak cakap apa lepas ni .. sama sama la kita tunggu feedback dari dia .. :)


Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 14 August 2012

Keguguran Rambut Yang Serius

hyep uolss .. hari ni echa nak cerita kat korang pasal masalah keguguran rambut yang echa alami sekarang .. tak tahu kenapa sejak echa putus cinta tu echa asyik sakit sakit kepala,sakit tu rasa macam ada sejenis zombie ulat duk makan otak echa .. arghhhh peritnya cuma Allah swt yang tahu dua kali rasa nak pengsan .. tambah pulak sejak putus cinta tu echa memang tak banyak makan .. badan pun join rasa sakit gak .. semalam seharian echa tidur je .. lepas tu bangun berbuka,makan sikit lepas tu masuk bilik terus campak kan badan atas katil dan sambung tidur sampai la waktu sahur pagi tadi .. sampai sekarang masih pening pening .. semalam echa notice yang rambut echa keguguran bila echa sikat rambut echa .. then tulis status kat facebook ada pulak yang cakap echa ni sakit luekimia aduhh bertambah risau echa dibuatnya .. diorang suruh echa pergi check dekat hospital .. tapi echa takut la,echa takut kalau echa betul betul ada penyakit luekimia .. macam mana echa nak terima kenyataan tu sorang sorang?
mungkin betul la cakap kawan kawan facebook echa,mungkin echa jadi kegugurang rambut ni sebab echa banyak sangat berfikir .. yela siapa yang ada dalam friendlist echa diorang akan faham .. mungkin jugak sebab echa selalu sangat buat rebonding, mungkin jugak sebab echa banyak sangat makan maggi,mungkin jugak sebab echa tertekan atau mungkin jugak echa betul betul ada penyakit luekimia .. hmmm entah la,semua tu rahsia Allah .. echa malas nak pergi check dekat hospital .. seandainya betul lah echa ada penyakit dan malaikat maut menjemput echa nanti,echa redha .. daripada jiwa batin echa tersiksa baik echa "pergi" betul tak?ehh nevermind .. apa apa pun korang doa kan kesihatan echa kayh .. sebab walau macam mana pun,echa mahukan kesempatan untuk bertaubat,untuk putih kan balik kain yang selama ni kotor,comot dan tak kemas .. *mendalam maksud tu,haha* okayh la .. tu jela nak cerita kot .. byebye .. Assalamulaikum ..

NOTES: berat badan dah turun 3kg sejak putus cinta ..


Thanks For Read My Blog ^__^

Saturday, 11 August 2012

Oh Perempuan






sebak sangat hati EE ni masa tengok gambar kat atas tu dekat wall page Tanya Areal Fan .. kenapa lah manusia dah tak tahu nak berfikir?kenapa tergamak buang anak sampai dihinggap semut macam ni?mana pergi nya sifat perikemanusiaan ibu kepada bayi yang tak berdosa ni?dah la berzina lepas tu tak nak bertanggungjawab atas baby yang tak tahu apa apa ni pulak .. dah tak nak sangat anak bagi jela kat rumah kebajikan ke apa ke,hmm bila tengok baby baru lahir yang tak berdosa ni dibuang EE rasa macam nak buat rumah perlindungan untuk anak luar nikah lak ,, bukan nak mengalak kan lagi orang buang anak .. tapi EE dah tak tahan tengok baby kecik macam ni meninggal macam tu je .. oh perempuan mana sifat kewanitaan kau?mana hati lemah lembut kau?mana naluri seorang ibu kau?tolong la jangan buat dua dosa dalam satu masa .. cukup lah dosa berzina je kau tanggung .. jangan tambah dengan dosa membunuh pulak .. haihh entah la,tak tahu siapa yang harus dipersalah kan .. nak salah kan lelaki je pun tak guna juga .. sebab kalau lelaki tu ajak perempuan tu berzina tapi perempuan tu tak tak pun tak jadi jugak .. *bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi* so kepada perempuan tolong la jaga diri,nak jumpa boyfriend tu biarlah kat tempat yang ada ramai orang,yang cerah,yang susah lelaki nak buat apa apa pada kita .. jangan sampai suatu hari kita juga lalui benda yang sama macam perempuan yang duk buang buang anak semua tu .. yess EE faham mana ada ibu tak sayang anak,and EE percaya perempuan yang buang anak sampai anak dia kena gigit semut kat atas tu niat dia letak atas tu supaya anjing tak gigit anak dia mungkin dia berharap ada orang akan jumpa anak dia bila lalu kawasan tu,tapi dia lupa yang semut boleh panjat dinding dan gigit anak dia dalam masa yang sama kawasan tu mungkin jarang ada orang lalu lalang .. apa apa pun kita doa kan jela supaya polis cepat jumpa mak ayah baby yang tak berdosa tu .. \semoga dapat balasan yang setimpal ..
Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 7 August 2012

Menanti Dirimu


entry kali ni khas buat dia (Azrin),echa nak meluah kan apa yang tersirat dihati echa ni.pertama sekali echa nak minta maaf sangat sangat pada azrin sebab sepanjang kita kenal echa selalu buat perangai,selalu buat azrin bosan dengan echa .. echa selalu berfikiran negative terhadap azrin .. echa selalu fikir bukan bukan sebab echa takut,echa takut azrin akan pergi dari hidup echa .. takut sangat sangat azrin .. echa tak boleh terima kalau azrin jadi milik orang lain .. echa tak kuat nak hadapi semua tu azrin,tak tahu kenapa echa sayang sangat sangat kat azrin .. perasaan tu mula bertambah dari hari ke hari,ya mungkin sebab tu juga lah echa tak boleh melepas kan azrin,sebab echa sayang sangat dah kat azrin .. azrin tahu tak?macam macam impian echa bila bersama dengan azrin .. azrin ingat tak echa pernah azrin,azrin nak hubungan kita sampai mana and azrin jawab sampai bila bila .. sejak hari tu echa mula berangan angan kita berkahwin,kita pakai baju pengantin warna merah,azrin handsome sangat masa tu .. echa pun cantik,lepas tu kita ada rumah sendiri,kereta sendiri echa tak berharap kita ada rumah besar,kereta besar tapi cukup lah azrin setia disisi echa sampai bila-bila cuma itu yang echa nak .. lepas tu kita ada anak,kita tengok anak kita membesar depan mata,masa tu dah tiba masanya untuk kita pulak tengok anak kita berkahwin dan tiba masanya kita menjadi seorang atuk dan nenek .. hidup kita bertambah bahagia bila ada cucu,anak anak dan cucu kita lah yang selalu ada kat sisi kita masa tu sampai la nafas terakhir kita .. azrin tahu tak kalau boleh echa mati pun echa nak mati atas pangkuan azrin,dalam dakapan azrin .. tapi semua tu cuma impian yang tak akan menjadi kenyataan .. echa tahu sekarang azrin dah benci sangat sangat kat echa .. walaupun azrin cakap azrin akan datang dalam hidup echa balik,echa percaya azrin memang tak akan datang dalam hidup echa lagi,azrin makin menjauhkan diri dari echa .. echa rindu azrin,rindu sangat sangat .. ingat lah azrin,aku disini selalu menanti dirimu .. echa berpegang dengan janji echa,lepas ni echa dah tak mahu bercinta dengan sesiapa lagi dah .. cuma azrin sahaja lah yang mampu menyinari hidup echa .. azrin lah lilin yang akan menerangi hidup echa .. akhir sekali,echa berharap azrin akan muncul balik dalam hidup echa,echa berjanji echa akan jadi yang terbaik untuk azrin ..

abaikan muka mintak kaki yang macam beruk tak mandi  kat atas tu,muka stress .. tekanan perasaan,sakit hati semua ada .. terserlah betapa huduh nya muka EE bila menangis .. bengkak mata,bibir tebal ala ala angelina jolie tengok tu hidung bulat je *comel kot hidung aku*

Ya Allah….
Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan…. dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku…. Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….
Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti….
Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…
Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang…. Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…
Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku…. kerana engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…
Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….
Amin.. Ya Rabbal A’lamin. .
Thanks For Read My Blog ^__^

Monday, 6 August 2012

Please Be Mine Forever

hi korang,hari ni EE nak kenal kan kat korang En.Boyprengg EE .. tu tu kat atas tu la En.Boyprengg EE .. handsome kan? baik korang cakap handsome sebelum EE cekik cekik korang *ehh paksa la pulak* okayh  EE kenal dia ni kat facebook .. dia yang start IM chat dengan EE dulu .. and dia mintak number EE *nak mengorat lettew* and and and entah macam mana EE boleh baik hati gy bagi pulak kan .. maybe sebab tertarik dengan rambut dia yang ala la KPOP tu kot .. ehh dia comel kot,sebab tu EE suka .. dah dapat no EE apa lagi start mesej mesej la kan .. kenal kenal tanya nama,umur,tinggal mana bagai tiba tiba dia ajak couple .. memandangkan EE pun dah 2-3 bulan single mingle EE pun terima jela .. sebab tengok dia pun okayh je .. baik sangat dengan EE .. kita orang couple pada 17/july/2012 .. nak dekat sebulan dah kita orang couple .. couple sebulan tapi gaduh dah banyak kali gila .. disaat EE tulis entry ni pun kita orang tengah bergaduh besar besaran .. sebab nya tak payah la EE tulis kat sini biar EE,dia and Allah SWT je yang tahu .. walaupun mungkin dia ada sikit *sikit la kot* perasaan  benci kat EE, EE harap dia dapat maaf kan EE and terima EE macam dulu .. kepada awak,Azrin .. saya sayang awak sangat sangat .. jangan la tinggal kan saya .. saya nak awak ada kat sisi saya selalu .. maaf kan lah saya sebab saya banyak sangat buat perangai dengan awak .. saya selalu tuduh awak bukan bukan .. saya selalu tuduh awak walaupun awak tak buat benda tu .. walaupun saya berkasar dengan awak,awak tetap sabar dengan perangai saya kan?terima kasih awak .. saya tahu awak sayang saya .. please Azrin,please be mine forever .. i miss you soooo much .. korang semua doa kan kita orang kekal sampai bila bila ye .. thanks :)

Notes: lagi beberapa hari genap sebulan kitaorang couple

Thanks For Read My Blog ^__^

Sunday, 5 August 2012

Pemalas Nak Mampos

 
hye korang semua .. auwwchakk .. Photobucket ingat lagi tak blogger yang tak femes ni?haha lama betul EE tak update belog kan .. rasa macam rindu pulak nak menulis panjang panjang .. korang pun mesti rindu kat EE kan? *okayh aku memang suka perasan* Photobucket sorry la ye sebab dah dekat sebulan gak la belog ni tak berhapdate .. mood malas mai la,nak buat semua benda pun malas .. Photobucket tak tahu kenapa dan mengapakah mood sebegini datang .. sampai nak bukak lappy sendiri pun malas .. tunggu adik bukak baru la EE terhegeh hegeh mintak nak guna .. muehehe bagus betul perangai kan?mengalah kan permaisuri .. Photobucket bukan tu je kalau boleh log in facebook pun nak suruh adik buat kan .. kenapa entah jadi pemalas tahap gaban macam ni .. ni haa member facebook EE si fiffy suruh EE buat kan dia twitter pun EE tak buat lagi .. Photobucket sorry ye fy nanti i buat kan okayh? *buat muka tak bersalah* Photobucket .. ehh alang alang dah update ni kan .. EE nak bagitahu kat korang yang EE dah ada kasih sayang baru Photobucketbaru jewh sebulan couple .. mak jemah suke nokk Photobucket bahagia je rasa ada orang sayang .. doa kan kita orang kekal okayh? kau adoo? okayh la tak tahu nak tulis apa lagi .. byebye Photobucket          



Thanks For Read My Blog ^__^

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans