Sunday, 28 October 2012

Kenapa Page Eycha Evans (EE) hilang?

 
heyyo (hello) people .. *okayh tak payah nak speaking sangat la* okayh actually echa tengah happy ni sebab dah dapat balik fanpage echa yang nama "Eycha Evans (EE)" tu .. seriously echa ingat kan fanpage echa kena hack,rupanya kan...kan...kan... echa yang lupa password facebook echa .. hehe tu la suka sangat tukar tukar password,kan dah lupa .. try tukar password dekat yahoo baru boleh bukak balik facebook echa tu .. by the way echa kan ada buat contest "RAYA 2012" kan?haha sekarang dah raya haji pun tak habis lagi contest tu .. nak di ikut kan echa nak tamat kan contest tu masa awal bulan 10 hari tu .. tapi disebabkan facebook and fanpage echa hilang sekejap hari tu so echa terpaksa tambah tempoh lagi 2-3 minggu,yela kesian pulak kan yang tak sempat promote gambar diaorang tu .. sooooo tarikh tamat contest ni ialah pada 10/11/12 *cantik pulak tarikh ni,nikah tarikh ni pun best jugak ni* maaf atas kesulitan yang dialami .. terus kan mensupport echa kementot ok :) .. peace yaww .. *cehh bajet macam ucapan artis dalam anugerah bintang popular je*


Thanks For Read My Blog ^__^

selamat hari raya aidiladha :)




hyep geng blogger semua .. sory tau lama sangat tak update .. semenjak dua tiga bulan ni banyak sangat benda yang echa lupa .. sampai password blog sendiri pun boleh lupa,by the way rasa nya belum terlambat kot echa nak ucap kan selamat hari raya kat korang .. so selamat hari raya aidiladha buat semua yang tengah membaca ni .. raya haji ni echa tak kemana pun and tak sambut pun .. tak tahu nak sambut dengan siapa .. sebab mak echa dengan abah echa balik kampung,akak and abang echa lak masing masing dah ada keluarga sendiri .. so diaorang semua pergi beraya rumah mak mertua masing masing la kan .. adik adik echa lak macam biasa la merayau je keje nye .. so raya haji tahun ni echa duduk rumah mengadap lappy jela macam hari biasa .. lupa lak nak cakap,kalau mengikut calendar islam birthday echa masa hari raya haji tau.mak echa cakap masa pagi raya haji mak echa sakit perut sebab nak lahir kan echa .. haihh ape la echa ni tak sabar sangat nak keluar tengok dunia sampai mak echa tak dapat nak makan lemang raya :D sorry mak,cha excited sangat kot nak tengok dunia and muka seorang ibu yang sangat penyayang *cehh ayat macam drama petang petang pulak* so semalam masa akak echa (kak ina) and anak anak dia datang beraya dekat sini echa pun bagitahu la dekat anak buah echa "hari ni hari jadi ude" terus anak buah echa bagitahu kat ibu dia .. apa lagi masa kak ina keluar,kak ina pun beli la chocolate untuk echa .. huhu boleh la tu dari tak ada kan?yang lain tak bagi hadiah pun .. sebab 11 june hari tu dah bagi dah ..
 
apa apa pun thanks yang sudi wish walaupun ada yang terpaksa wish sebab echa paksa suruh wish gak .. huhu saja kejam kan diri ni sikit .. bukan apa supaya semua orang terbiasa wish birthday echa bila 10 hb zulhijjah menjelma .. huhu okayh la setakat ni je entry echa kali ni .. tata titi tutu ..
Notes: gambar echa pakai baju kurung tu gambar masa hari raya aidilfitri hari tu 


Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 3 October 2012

Pak Guard Kerek

 
toink toink *bunyi katak lompat* hyep korang .. ni ada lagi satu entry yang bagi echa ianya amat la menyakitkan hati,limpa,paru paru echa .. okay ceritanya macam ni,semalam anak buah echa yang paling kecik si Hariz Putra (6 bulan) sakit perut asyik muntah muntah and cirit birit .. lepas tu akak ipar echa pun bawa la anak buah echa pergi klinik,lepas tu doktor kat klinik tu cakap kena bawa baby tu pergi hospital sebab keadaan baby tu pun dah lemah gila .. yela dia asyik muntah je,muntah aje dekat 15 kali,lepas minum susu mesti muntah balik .. then akak ipar echa pun balik sebab nak minta tolong akak echa bawa kan dia pergi hospital .. sebab suami dia a.k.a abang echa kerja kat luar negeri .. so berangkat la kitaorang ke Hospital Serdang .. tunggu punya tunggu *doktor tu check apa semua* mula mula baby tu tak kena tahan sebab katil dah full .. lepas beberapa jam entah macam mana doktor cakap nak tahan jugak baby tu sebab nak masuk kan air dalam badan dia .. memandang kan masa pergi hospital tu akak ipar echa tak bawa apa apa barang baby *susu,baju,sarung tangan,sarung kaki,lampin etc* akak ipar echa pun buat keputusan nak ikut akak echa balik dulu sebab nak amek barang baby .. akak ipar tanya doktor boleh tak kalau nak tinggal dulu baby kat situ,doktor cakap tak boleh sebab baby tu masih kecik .. takut dia nangis and nak susu nurse kat situ pun tak ramai waktu tu .. so akak ipar echa pun suruh la echa and akak echa yang lagi sorang tu teman anak buah echa .. sebelum balik beramai ramai la kitaorang nak pergi tengok baby tu dekat wad sementara .. masa tengah jalan tu echa nampak sorang pak guard keling (india) tengah buka kan pintu .. sambil echa jalan echa cakap dengan anak buah echa si wanny tu "ehh baik pulak la pak guard tu,siap buka kan pintu untuk kita lagi" dah sampai kat situ echa nampak la sekumpulan keling tengah nak masuk .. kitaorang *echa,kakak kakak and mak* pun ikut la belakang sekumpulan india tadi .. cehh syok je dapat masuk ramai ramai,tiba tiba dah lepas semua kaum kerabat india masuk tiba tiba pak guard tu tanya mak echa, " mau pergi mana kak?" mak echa cakap "kita mau tengok cucu" so bermula la babak kerek keling tu ..

Pak Guard: mau tengok cucu sorang sorang masuk
Kakak Ipar Echa (kak zura): kami dah nak balik pun,sekejap saja mau masuk
Pak Guard: yala mau balik pun sorang sorang masuk la .. kasi gilir gilir *sambil buat muka kerek*
Kakak Ipar Echa (kak zura): yang ini saya mau kasi tolong jaga anak saya la .. nanti saya datang saya sorang saja jaga anak saya .. saya mau balik ambil barang .. Pak Guard: mana boleh,sorang saja boleh tunggu sini *buat muka kerek lagi*

terus akak ipar echa jeling kat dia and bawak gak mak echa and akak echa masuk .. tinggal la echa anak buah echa si wanny and ibu dia kak Ina kat luar tu .. hello uncle pak guard yang kerek .. kau baru kerja jadi security guard dah kerek kan?belum jadi polis lagi .. weh agak agak la nak perkauman pun kan,kalau tak boleh biar semua tak boleh *sama macam aturan kat hospital tu tulis* nak melawat kena sorang sorang,yang pelik nya kaum kerabat kau semua boleh masuk .. *sebab tu la kitaorang pun masuk ramai ramai sebab ingat boleh masuk ramai ramai* kau lepas je diaorang masuk ngam ngam sampai mak aku terus kau tanya mak aku nak pergi mana .. kenapa kat kaum kau tadi kau tak tanya apa apa pun?ishh tak boleh ingat la muka kerek kau tu .. bikin panas jela lagi lagi bila kau cakap kasar dengan family aku .. tapi puas hati echa bila akak ipar echa tarik gak echa masuk teman akak echa(kak mira) jaga baby kat hospital .. masa kat wad sementara echa terpaksa menyorok tepi kerusi yang akak echa duduk *takut pak guard kerek nampak* masa kat wad sementara tu asyik dengar keling bising bising je .. then akak echa membebel kat echa "ish diaorang tu,dah la masuk ramai ramai lepas tu buat bising pulak" nasib baik nurse datang and bawak kitaorang naik wad tetap kat atas .. bebas sikit echa,mula mula cuak gak sebab echa pun main masuk je kat situ .. guard tu tak nampak masa echa masuk sebab dia tengah sembang dengan pelawat india tu .. doktot pun tak cakap apa pun kat echa,dia biar je .. nurse semua tu pun buat tak tahu je .. guard tu je ngek sikit tak faham bahasa .. apa apa pun nurse kat bahagian baby tu semua THE BEST la .. semua baik baik .. friendly gila .. tambah tambah hat kedah tu .. cekk suka la sembang ngan dia .. dia la hat tolong tukaq pampers anak buah cekk masa anak buah cekk cirit tu .. nak harap kan cekk ngan kak cekk memang kami tak tau apa nak buat la kan .. nurse tu bertambah seronok sembang dengan kitaorang sebab kitaorang cakap kedah dengan dia .. okay dah cukup,tu jela ceritanya .. kbaii 
Thanks For Read My Blog ^__^

who care?



click gambar diatas untuk gambar yang lagi jelas
hyep darling ku sekalian .. *lambai tangan* tadi tengah fikir fikir nak update apa kat belog ni tiba tiba nampak ada orang post natang tu kat cbox echa .. terus dapat ilham nak update ape haha,macam lawak je kan cara dia tegur orang .. ? sumpah echa rasa nak tergelak baca .. nak nasihat orang tapi mulut sendiri berbau taik .. lebih busuk dari taik *maybe* kesian budak tu .. apa nama dia?who care erk?choiii nama pun dah macam apa,penat mak pak dia fikir nak letak nama apa kat dia dulu .. dia boleh pulak letak nama who care,hello cik,encik,tuan,puan,dato,datin who care *dah macam dalam kad undangan perkahwinan lak* .. mulut tu jangan biadap sangat erk ..kau tau tak kau tersangat la HINA dari aku yang seksi ni .. aku seksi ada kacau hidup kau ke?dah tahu aku seksi buat apa buka blog aku?kenapa sibuk tenung picture aku sampai kau tau aku ni seksi?kalau kau perempuan la kan,kenapa nya?boyfriend or laki kau dah tergoda kat aku ke apa?kau bertudung erk?bagus nye perangai kau kan bertudung tapi mulut lebih jahat dari aku .. wehh wehh nak tegur tu biar beradab sikit erk .. bukan nya sebut "puki anjeng" semua tu .. kan manis kalau tulis macam ni "Assalamualaikum saudari,saudari ni manis la *puji biar orang sejuk hati bila membaca* tapi lebih manis bila saudari bertudung .. sejuk mata memandang,saya sebagai saudara seislam saya tak mahu saudara saya keneraka" ha kan sejuk sikit hati aku baca and baru la bertambah semangat aku nak bertudung,jadi wanita muslimah .. aku rasa kau ni tak ada life la Mr,Miss who care oitt .. ataupun kau gila kot tiba tiba cari pasal dengan aku .. ataupun kau ni musuh aku?cara kau tu macam dengki je dengan aku .. kau nampak aku seksi jyeahh itu yang kau nampak kan?yang kau tak nampak kau tak fikir lak?aku seksi tapi mulut aku tak jahat macam kau .. aku seksi tapi aku selalu bersedekah,aku seksi tapi aku selalu tengok ceramah ustaz azhar idrus dan ustaz ustaz lain juga,aku seksi tapi aku tak suka mengumpat orang,aku seksi tapi aku sembahyang,cuba kau duduk and berfikir sejenak .. apa kau dapat bila post macam tu kat cbox aku?nak sakit kan hati aku?seriously aku tak sakit hati pun dengan benda macam tu .. for your information Mr,Miss who care,aku tengah berusaha nak jadi lebih baik .. so tolong la support aku ye yang mulut celupar .. jangan tau nak mencaci and menghina je .. tak semua yang seksi tu dia nak seksi sampai bila bila .. tak semestinya seksi tu tak ada keinginan langsung nak bertudung,nak tutup aurat dengan sempurna .. satu je aku nak cakap,kita tak tahu hati manusia (orang lain) macam mana .. kita tak tahu apa yang dia fikir .. so kita tak ada hak nak cakap orang tu macam "perempuan tak ada maruah" bagai,Mr,Miss who care kau tak tengok ke kuliah Ustaz Azhar Idrus?ehh lupa,kau mana ada masa nak tengok kuliah Ustaz .. kau kan banyak habis kan masa dengan MEMBUAT dosa and membagi pahala dekat orang *dapat gak kat aku pahala free* Ustaz Azhar Idrus pun ada cakap nak menegur orang biar kena dengan apa yang nak ditegur .. kalau bab aurat,tegur bab aurat,kalau bab solat,tegur bab solat .. puki anjeng semua tu tak payah masuk kan dalam carta kayh .. pandai pandai la anjeng tu jaga puki dia .. :P
Thanks For Read My Blog ^__^

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans