Wednesday, 20 February 2013

Meet Capital "A"


 
  hoi korang,lama nya echa tak update blog kan?biasa la penyakit malas datang hinggap kat diri echa la .. huhu mesti korang rindu echa kan kan kan? *perasan nye aku* okayh sebenarnya echa update blog ni pun sebab nak cerita sikit kat korang pasal tarikh 14/02/2013 .. apa?echa sambut valentine?no no no! tidak sama sekali okayh .. sebenarnya tarikh 14/02 tu tarikh echa jumpa dengan acap .. haa!!! finally kan,setelah beberapa kali tangguh akhirnya dapat gak jumpa .. sebenarnya tak plan pun nak jumpa tapi memandang kan si acap tu cuti raya cina tak habis lagi so masa hari sebelumnya tu acap call tanya echa nak jumpa tak .. echa pun amek kesempatan la nak jumpa dia kan .. yela bukan senang acap nak dapat cuti al maklum la orang busy memanjang kan,kalau cuti mula la kerja dia bertimbun .. then kita orang pun setuju la nak jumpa 14/02 tu .. esok nya echa pun bangun la pagi-pagi buta mandi & bersiap .. masa tu rasa tak sedap hati pun ada buat nya dia call and cakap "you,kita tak jadi jumpa la hari ni" tak ke naya kalau gitu?then dia mesej tanya dah siap ke belum lepas tu dia pun datang la .. echa pun suruh la dia naik atas rumah echa suruh dia mintak izin mak echa dulu sebab nak bawak echa keluar kan,dia pun naik la jumpa family echa .. hehe kelakar ouhh muka dia pucat je sebab segan kot .. echa pun kesian gak tengok dia,kalau ada abang wan *abang ipar echa* boleh la dia borak dengan abang wan .. dia asyik mesej ajak echa keluar cepat cepat je .. tapi mak cik echa la sibuk suruh acap makan dulu la apa la .. tapi kitaorang keluar gak la sebab mak echa and kakak echa kesian kat acap sebab acap pun dah segan sangat dah .. lepas tu kitaorang *echa & acap* berangkat la ke bank *teman acap*
 acap suruh echa tunggu dalam kereta echa pun tunggu jela dalam kereta .. ikut pun nak buat apa iye idok?lagi bosan kang .. ingat sekejap je acap nak masuk bank,rupanya punya lah lama .. ada la dekat setengah jam kot .. lepas tu kitaorang gerak pegi IOI MALL pulak .. sampai je kat IOI si acap ajak makan la pulak *errr mak echa ajak makan kat rumah echa tadi tak nak sangat* naik je tingkat atas dia ajak tengok wayang .. echa okayh je tak membantah *baik la konon kan :P * cerita Hantu Kak Limah 2 menjadi pilihan kami,nasib baik dia tak pilih cerita omputeh,malas nak tengok cerita omputeh kang mengantuk *tak ada kena mengena pun* so sebelum start movie tu kitaorang ada masa lagi sejam .. acap bawak echa pegi minum minum kat Teh Tarik Place .. sambil minum sambil borak tapi mesti acap bosan dengan echa sebab echa jenis yang membosan kan .. tak banyak cakap .. borak punya borak tiba tiba acap cakap macam ni "hah jatuh!" *sambil dia tengok dalam kedai Teh Tarik Place tu .. echa pun toleh la kan nak tengok siapa yang jatuh .. bila echa toleh balik kat dia,dia bagi bunga yang diperbuat dari tisu .. echa pun apa lagi melting plus blushing habis la kan .. baru echa tau dia mintak tisu sebab nak buat bunga tu .. dalam hati echa cakap "ehh boleh tahan jiwang gak mamat nih .. romantik gak even selalu busy"
bunga & tiket wayang .. saja simpan sebagai kenangan :)

lepas minum kitaorang pegi main snooker,echa tak pandai pun main snooker sebab tak pernah main pun .. acap la yang ajar echa,dah bosan belajar main snooker echa cuma tengok jela acap main sorang sorang .. haha kesian dia kena main sorang sorang .. lepas tu baru kitaorang pergi tengok wayang .. lepas tengok wayang terus balik sebab acap tak nak hantar lewat lewat sangat dia takut lain kali nak jumpa lagi susah pulak .. *takut abah echa tak percaya dia* .. dah sampai rumah bye bye bye apa semua terus echa naik atas rumah .. TAMAT .. sorry ye acap sebab masa awak datang rumah saya terlampau ramai orang .. saya tak sangka pulak sampai pak cik mak cik,atok,nenek saya pun ada kat rumah .. semua tu kebetulan .. kesian awak malu malu je .. ehh tapi muka awak tengah malu sumpah comel :P ..

Thanks For Read My Blog ^__^

0 sayang echa:

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans