Saturday, 21 July 2012

EE,Puasa & Ponteng



hai korang .. lama EE tak update belog kan .. rindu sesangat *penyakit gedik datang dah* sorry la tau sebab dah lama gila kot EE tak update belog pinkky EE ni.bukan nya apa .. busy dengan life yang agak busy sekarang ni. okayh berbalik pada tajuk entry .. "EE,Puasa & Ponteng" choiii bukan ponteng sekolah la tapi ponteng puasa .. hihi tajuk entry macam banyak benda je EE nak cerita kan?tapi nak cerita pasal pengalaman di bulan ramadhan je ni ha .. yela esok kan dah puasa .. so macam terkenang lak pengalaman masa zaman hingusan dulu ..  zaman zaman tak mau puasa .. EE kecik kecik dulu kan selalu sangat ponteng puasa .. depan mak puasa tapi belakang belakang mak EE minum air paip,errr macam pengotor je kan minum air paip .. tapi nak buat macam mana masa tu budak budak lagi,sanggup minum air paip dari kehausan.. ingat lagi masa EE darjah 5 .. time tu hari pertama berpuasa .. EE pergi toilet cuci muka sambil minum air paip .. mula mula mak tak syak lagi kerja jahat yang EE buat tu .. lama lama mak EE terperasan yang kejap kejap EE pergi cuci muka .. tak sampai sejam lepas tu cuci muka lagi .. last last mak dapat tau gak .. mak EE tanya "kenapa sat sat hang pergi basuh muka?" then EE jawab "orang panas la mak" huhu padahal sebelum puasa tak ada lak buat tabiat nak cuci muka je.bulan puasa je jadi tabiat buruk tu .. bila tengok anak buah EE buat taktik *tak pandai eja* yang sama rasa macam nak tergelak lak .. sebab EE sendiri pernah lalui benda yang sama .. bak pepatah orang tua tua "aku makan garam dulu sebelum kau"  okay la setakat ni je EE cerita pasal pengalaman EE ponteng puasa .. byebye :)

NOTES: selamat menyambut ramadhan Al Mubarak buat semua yang beragama islam :)

Thanks For Read My Blog ^__^

0 sayang echa:

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans