Sunday, 30 September 2012

Belog Ku 98% Hasil Edit Sendiri




jyeahh akhirnya ada gak masa nak edit belog ni .. haha actually dah lama nak edit belog busyukk echa ni .. tapi buru semalam ada masa .. acanoo mengancam tak?apa?korang tak nampak apa yang baru?tak boleh jadi ni .. penat tau echa edit dari pukul 12 am sampai 5.30 am .. berjam jam edit walaupun sikit je benda yang diedit nye .. cepat cari apa yang baru .. lalalala,yup yup cursor echa dah ada nama echa, hasil edit sendiri (Eycha Evans) and "Assalamualaikum" echa pun dah yang baru,pun hasil edit sendiri .. cantik tak?sekarang ni boleh dikata kan 98% hiasan kat belog echa ni echa edit sendiri .. header,copyright,cursor and macam macam lagi semua dah pandai edit sendiri .. kalau tak terpaksa la minta tolong adik wanny edit kan yang mana echa tak tahu nak edit tu .. now tak payah la susah kan orang lagi sebab echa dah pandai edit belog sendiri .. suka suka ..
Notes: sekarang ni echa tengah mengedit header sendiri .. tunggu dan lihat jela erk hasilnye ..

Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 26 September 2012

Gedik Nya Aku!



holla guys .. tadi echa saja je buka facebook lama echa,sebab dah lama gila tak aktif kat facebook tu .. kadang kadang sampai lima bulan tak buka facebook tu .. yela buka pun bukan nye ade ape pun kan .. semua sombong tahap cipan,lagi pun kat facebook tu banyak gay la *opsss sory terlebih sudaa* so masa echa online facebook tu tadi macam bosan sikit la kan sebab dalam friendlist tu pun semua echa tak pernah tegur .. *aku pun sombong,sama macam friendlist aku tu* lepas tu dah bosan bosan sangat asyik duk tonyoh tonyoh mouse kebawah keatas,tekan profile tekan news feed tiba tiba rasa macam rindu lak nak tengok status masa zaman mula mula join facebook dulu,terus echa baca status echa dari tahun 2011 sampai tahun 2010 lepas tu echa ada ternampak wall post sorang mamat encem ni tau.echa baca la echa balas apa .. bila baca terus echa rasa muka echa macam merah gila kot .. memalukan jela echa balas wall post mamat tu macam tu .. jap jap korang tengok sendiri kegedikan echa

Click Kat Gambar Kalau Tak Nampak Tulisan!!!
nampak tu?siap tanya lagi dah ada awek ke belum .. hehe echa pun tak faham kenapa echa gedik sangat time tu .. mungkin echa muda lagi kot masa tu .. lagi pun mamat tu handsome gila kot .. sebab tu gedik sangat tu .. arghhh malu malu .. rasa macam nak block je mamat tu .. *berapa banyak TU daa* kepada mamat yang berkenaan tu sorry la erk sebab mengedik dengan awak .. masa tu saya budak budak yang belum matang lagi .. bila baca balik seriously saya rasa malu gila dekat awak .. HAHA echa kesian and benci pun ada dengan diri sendiri,beriya iya ajak mamat tu couple tapi mamat tu tak nak pun .. sebab kitaorang jauh jauh .. dia kat IPOH echa kat puchong .. kepada adik adik yang baru nak up kat luar sana and yang tengah baca ni better jangan buat perangai macam kak echa buat ni .. seriously lelaki sangat tak suka perempuan gedik,yang terhegeh hegeh dekat diaorang .. biar lelaki je yang mengorat kita okay?sebab bila kita yang mengorat diaorang dulu,diaorang akan anggap kita gedik .. okay pesanan khidmat masyarakat terhenti disitu .. sambung entry balik,yang pelik nya kan sekarang ni echa tak ada la gedik and terhegeh hegeh mengorat lelaki dah .. lelaki mengorat pun asyik jual mahal .. baru sedar,makin tua kita makin matang kan?sekarang ni tengok budak gedik pun rasa meluat je .. sedangkan echa pun pernah gedik .. biasa la zaman umur belasan la perempuan suka sangat nak mengedik pun .. masuk 20an terus ilang gedik,masa tu lebih banyak benda yang perempuan nak fokus .. lastly "Don't GEDIK GEDIK HAA?" hehe .. byebye ..
Notes: Dont judge a book by its cover,now echa dah tak gedik .. echa dah matang pun .. :)


Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 19 September 2012

Tarikh Tutup Contest "RAYA 2012"

 

hyep korang,lama nya la kan echa tak update belog .. dah berkurun berzaman rasa nya tak jenguk belog busuk hatuk *korang paham?hope korang paham la* ni .. rindu kamu sangat sangat belog ku yang comel macam aku gak *okayh echa tengah perasan,tolong biarkan echa dengan dunia echa kayh* uih uih berbalik kepada belog,hmm actually ramai gila duk tergedik gedik *suka hati aku je nak cakap anak orang gedik* duk tanya bila tarikh tutup contest RAYA 2012 tu .. and,and and *dah macam SORE EYES 5 days of MC la pulok* mesti echa jawab belum pasti .. why echa cakap belum pasti?sebab nya echa bukan nya urus kan contest tu je semata mata .. banyak lagi contest lain yang echa buat .. tapi bukan buat kat page tu,ada yang echa buat kat personal facebook echa .. haha saja tak buat kat page sebab contest tu limited :p .. lagi pun echa nak ramai ramai join contest raya ni .. kalau tak sia sia jela echa bagi hadiah topup sampai RM60 tapi sikit je yang join contest tu .. so tunggu jela erk .. nanti echa bagi tahu la bila tarikh tamat contest tu .. peace yaww .. (Y) ehh by the way echa nak pindah rumah baru tau .. ni pun kejap lagi nak cat bilik echa warna purple .. omey tak warna purple?sebenarnya echa nak warna merah hati tapi akak echa tak bagi,dia cakap takut nampak bilik sempit .. hmm sob sob tak dapat gak nak buat bilik ikut citarasa sendiri .. haha kayh la sebelum echa membebel lagi panjang lebar baik stop kat sini je .. kbyee *lambai tangan*
NOTES: echa still single.still rindu ayiem .. :'(

Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 12 September 2012

Jom Install cubie messenger^^



hyep korang,dah install cubie dalam android phone korang ke belum? kalau belum install la cepat .. boleh kita kenal kenal dengan lebih rapat .. okayh bercakap pasal cubie ni sebenar nya tak ramai yang tahu mengenai app ni .. sebenarnya app cubie ni lebih kurang sama macam whatsapp .. tapi lebih best dari whatsapp kot .. sebab kalau whatsapp kita kena bagi nombor phone kita dekat kawan kawan kan?kadang kadang kita rasa macam tak privacy la bila semua orang pun tahu nombor phone kita .. ye dokkk?haa cubie tak payah mintak no phone kawan kita .. kita just perlu mintak ID cubie kawan kita je lepas tu kita add dia .. kiranya macam blackberry la jugak kan ..yang best nye cubie ni dia sedia kan icon comel comel .. ada gambar cartoon tengah berak,tengah demam,tengah sakit,tengah gembira .. semua nya ada .. macam macam ada *iklan astro jap*
 
nampak tak?comel kan?lagi satu cubie ni kita boleh lukis apa apa yang kita suka and bagi dekat orang yang kita chat tu .. bagi echa kalau couple memang boleh tunjuk keiklasan la sikit nak lukis love ke apa ke kan .. 
 
aww terserlah kehodohan tulisan echa :( .. tulisan hodoh tak semestinya owner tulisan pun hodoh .. *cett tiru ayat Yuyu Zulaikha jap* so apa tunggu lagi tu?install la cepat .. boleh kita berkenalan dekat cubie .. kan kan kan?ohh ya .. kalau nak install cubie korang boleh click dekat picture burung hantu kat atas tu okayh?atau pun pergi kat google play and search "cubie" rasa nya yang ada android je kot yang boleh install cubie ... okayh la nak kemas kemas barang nak pindah rumah dah .. kbyee
 Notes: Install jangan tak install :)


Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 11 September 2012

Kucing Echa Yang Berkepala Besar :P

Kyra masa bunting :)
hyep korang ape cer?echa okay je cuma tak berapa ada mood nak update blog .. mood malas datang kan,nak buat acanoo :face7:ni update pun nak story sikit kat korang pasal meow meow echa,namanya keiko,Gara,Zaza and Rara,hehe :face75:sebenarnya keiko tu akak echa letak nama dia ramadhani sebab dia lahir bulan ramadhan hari tu .. so nama singkatan dia NINI :n:echa pulak sangat la tak suka nama nini tu :face60:tak tahu kenapa memang sejak kecik echa tak minat nama tu :face12: tapi nak buat acanoo kan kucing tu 90% dibawah jagaan akak echa,dia la yang buang taik,yang bagi makan :131:echa just jadi kan kucing tu teman bercanda je .. haha :123: tapi echa tetap panggil dia keiko jugak .. keiko ni anak kepada gaga (Garfield) :78: dan jugak kyra (Kitty Tora) gaga and kyra ni kalau korang nak tahu kedua dua nya bulu jenis lebat and panjang .. :91: actually kita orang teringin nak tengok pewaris si gaga tu,memandang kan gaga dah tua kerepot kan so nak la jugak ada pewaris dia kat rumah ni bila gaga dah mampos nanti *ayat kejam* :face15:kita orang pun mula kan projek mengahwin kan gaga dan jugak kyra .. mula mula kyra ni garang gila,gaga dekat dia marah .. tapi dia yang gatal sangat nak kahwin,ada satu malam tu echa and akak nampak gaga duk kejar kejar kyra .. kitaorang pun apa lagi pergi mengintai la kan :face54:awww kitaorang nampak yang gaga tengah ehem ehem dengan kyra .. sejak hari tu si gaga and kyra asyik ehem ehem jela kerja diaorang .. :face62:then tak lama lepas tu kyra pun bunting .. akak echa la paling happy sebab dia yang nak sangat tengok pewaris gaga .. :face51: maka kyra pun jadi seekor ibu pada malam Nuzul Al-Quran yang lepas .. masa mula mula tengok anak dia kecewa gila kitaorang sebab tengok anak dia semua warna hitam,bukan tak suka warna hitam tapi kitaorang ingat kan anak dia comel :face25:lama kelamaan tengok comel la pulak .. anak dia ada empat ekor :face75:yang pertama nama ramadhan (Rara) yang kedua gara (hasil gabungan nama mama and papa dia) yang ketiga ramadhani (Nini or Keiko) yang keempat Mueeza (Zaza) suka gila tengok gelagat diaorang bila dah besar ni .. dah pandai nak bergurau .. hobi diaorang memanjat macam monyet .
:face7:
Zaza,comel kan?
Nini yang paling manja dengan echa
Rara si abang sulung yang paling handsome,kepala besar dan bersuara lantang
 acanoo?comel tak meow meow echa?hehe comel kan ..
Notes: sorry gambar si Gara tak ada,dia nakal sangat,susah nak tangkap gambar dia


Thanks For Read My Blog ^__^

Thursday, 6 September 2012

Bukan Tak Sayang


uhuk uhuk *cover suara* hyep semua .. today Echa banyak story nak cerita kat korang .. okayh firsly nak cerita pasal mamat kat atas ni dulu .. kenal tak dia siapa?tak kenal erk?memang la ni first time tau echa nak cerita pasal dia .. actually dia ni ex boyprengg echa .. alah couple kejap je pun .. now dah putus talak satu .. muehehe putus pun ada talak ke weh?arghhh lantak la ada talak ke tak .. yang echa nak cerita sekarang ni pasal kitaorang berdua .. sebenarnya dia dah lama minta couple dengan echa .. tapi echa tak mahu,yela mula mula echa tak boleh nak terima dia sebab echa still sayang si Azrin tu .. lepas tu bila echa fikir balik,buat apa kita sanggup tak terima cinta orang yang betul betul sayang kita demi orang yang langsung tak fikir kan perasaan kita kan .. so echa pun try la bukak pintu hati untuk mamat kat atas tu .. dua tiga hari lepas tu terus echa macam jatuh hati kat mamat ni .. sampai tiap tiap kali online mesti jadi stalker kat facebook dia .. usha gambar gambar dia .. rindu kowt .. then mamat ni asyik mintak couple je kan,echa mintak tempoh 2-3 hari .. niat dihati nak la couple 31/ogos bersamaan hari merdeka ke 55 .. masa 31/ogos tu echa tunggu gak dia mintak couple .. ishh tapi seharian dia tak mintak couple,sedih betul .. dok esok tu 1/9 baru kitaorang couple .. dia okay la boleh dikata kan dia ada ciri ciri lelaki yang bertanggungjawab sebab echa suruh dia jumpa abah echa pun dia nak je .. tak macam ex ex echa tu .. semua penakut, tapi kadang kadang echa curiga jugak dengan dia .. yela bila echa tengok dia komen gambar perempuan echa nampak taste dia macam suka perempuan yang sexy and comel je .. echa ni apa pun tak ada *lemak ada la* lagi satu bila echa suruh buat relationship dekat facebook kan mesti dia tak nak .. member lelaki echa cakap kalau lelaki macam tu makna nya dia tak setia .. ataupun dia tengah couple dengan perempuan lain pada waktu yang sama .. dear my ex,sorry sebab i mintak putus dengan you .. bukan niat i nak melukakan hati you tapi i dah tak nak terluka lagi .. sebelum i dapat tahu i dipermain kan baik kita putus je .. bukan i tak sayang you,i sayang you sangat sangat .. kakak i semua dah tahu pasal hubungan kita .. mungkin kita tak ada jodoh kot .. i cuma mampu berdoa yang terbaik untuk you .. doa kan i juga ye sayangs ..
Notes: sekarang dia dah tak nak layan echa kat facebook.maybe dah benci kat echa kot :'(

Thanks For Read My Blog ^__^

Sunday, 2 September 2012

#wordless sunday


MANUSIA
 
bertarung nyawa melahir kan anak-naik tingkat 10-20-30-100 campak anak dari atas 

BINATANG
bertarung nyawa melahir kan anak-bertarung nyawa menyelamat kan anak dari sebarang bahaya


NOTES: pandai pandai la faham kan wordless sunday EE kali ni ye :)
              renung renung kan dan selamat beramal


Thanks For Read My Blog ^__^

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans