Friday, 30 September 2011

Kelas Memandu


 
heyy korang,huhu boring la hari ny kan?korang nak tahu tak?sekarang kan EE tengah belajar drive kereta 
hari ny dah hari ketiga la EE belajar drive .. mula mula memang cuak gak,lepas tu rasa seronok pulak .. sepanjang tiga hari belajar drive ny,macam macam pengalaman EE dapat tau,First day EE cuak time nak U-Turn kat simpang tu,perghhhh susah gila la nak U-Turn .. sampai hari ny EE cuak kalau sampai kat tempat nak U-Turn tu .. susah beno,sampai kalau sampai kat situ mesti kakak EE pegang handbrek *aiyakkk betul ke EE eja tu* hari kedua lak EE dah mula berani bawak laju sampai nak termasuk dalam longkang besar kat tepi jalan raya .. *hohoho kalau tak mesti EE dah arwah* tapi anak buah EE cakap EE hebat,macam orang nak drift .. kakak kakak EE lak cakap merbahaya coz sepatut nye kalau nak pusing kena bawak kereta perlahan lahan sikit .. kalau tak,takut tak boleh kawal lak .. hee mana la EE tahu,jiwa lak tengah muda(muda la sangat),hari ketiga lak banyak sikit dugaan abang ipar EE asyik ganggu EE jewh .. adoi jadi mengelabah jewh EE time abang ipar EE bawak moto depan kereta yang EE drive tu .. risau lak takut terlanggar dia,yela EE bukan nye pandai sepenuh nye pon .. nasib baik lepas tu dia duduk bawah pokok lak tunggu wife dia .. gangguan yang tu dah tak ada,tiba tiba ada gangguan lain lak .. ada cina tu bawak kereta laju nak mampos .. EE punya la terkejut sampai gy tekan minyak agy,sepatut nye kena la brek cepat cepat ..akak EE pon terkejut gak sampai dia lupa nak tarik handbrek .. dia pun duk jerit gak,adoiyaii cikgu yang tak boleh diharap langsung .. huhu sorry kak na :P apa apa pun EE enjoy  sangat belajar drive kereta.. senang jewh rupanya drive kereta .. ingat kan susah .. hohoho okayh la .. tu jela story nye ..

P/S:EE dah pandai drive nanti EE bawak korang jalan jalan okayh? ^__^
Thanks For Read My Blog ^__^

Playboy Yang Paling Merbahaya

 heyy korang :) dah makan?dah minum?dah berak?huhu tak senonoh jewh EE ny kan,jangan la marah .. EE tanya jewh kan?emm ny EE nak tanya kat korang(FOR GIRL) korang pernah tak couple dengan playboy?ala lelaki yang kaki betina tu?pernah?ganas tak dia?tak sangat kan coz kita tahu dia playboy .. tapi kan EE pernah couple dengan playboy yang sangat sangat bahaya .. sebelum couple yaALLAH semua nye dia sanggup terima .. jauh kewh dekat kewh dia sanggup terima coz sayang la konon nye kan .. tapi kan,lepas dua bulan dia akan berubah,mula la bagi alasan jauh la tak boleh la kalau tak jumpa,ajak kita pindah duduk dekat dengan dia la,EE pon hampir hampir nak pindah duduk dekat dengan Ex EE dulu,tapi lepas dengar dia cakap lepas EE duduk sana pun dia nak tengok dulu EE macam mana,erm apa makna nye tu?makna nye kalau dia rasa dia tak suka kita dia bia jela kita terkontang kanting kat sana,dia biar jela kita sebatang kara kat sana .. padahal nye dia duk minat kat betina lain dah .. al-maklum jela,EE kan gemok macam "TONG GAS" pastu lak dulu duk saje saje dia hantar mesej yang berbunyi "sayang,i love you la" pastu bila ditanya kenapa tiba tiba cakap macam tu,dia jawab macam ni "bukan bie yang cakap,tapi hati bie yang cakap .. bie tulis jewh" wow pandai jewh kan playboy nak ayat kita bagi kita cair .. pastu bila taknak dia buang la kita macam dia buang sampah sarap ..pada adik adik yang baru nak mula kenal apa itu "CINTA" tolong la pilih pilih sikit bakal boypren ye,jangan terlalu mudah percaya lelaki,nanti korang akan sakit macam sys EE .. hmm EE dah mula benci dengan lelaki la .. EE dah susah nak berkawan rapat dengan lelaki lagi dah hati EE ny dah banyak terluka sebab lelaki :'(
Thanks For Read My Blog ^__^

Wednesday, 28 September 2011

Facebook makin pelik

korang sedar tak yang semenjak dua tiga kucing berlari menjak ny facebook dah macam pelik sikit?actually bukan pelik sikit kowt tapi pelik banyak .. terkejut beruk EE bila bukak bukak Facebook gambar gila besar  .. tu tak apa la senang sikit an nak tengok,tak ada la kita susah susah nak bukak kat album member kita(tapi EE still suka Facebook yang lama)yang EE panas hati nye ada benda semak samun kat tepi tu .. cam mencacat kan pandangan jewh kan?tak gitu?HAHA .. jom kita tengok apa pasal Facebook baru yang EE tak suka

KLIK KAT GAMBAR UNTUK KELIHATAN LEBIH MENAWAN ^__^
 kadang kadang nampak dah macam twitter pulak,kenapa facebook tak mahu jadi diri sendiri?*haha buat macam facebook ny manusia lak* tapi boleh tukar kepada yang lama balik kalau nak .. ermm yang sedih nye facebook orang lain tukar ke English(UK) terus jadi macam yang lama kan?yang EE punya tak jadi pon,tukar kepada bahasa melayu baru jadi cam yang lama ..  
Thanks For Read My Blog ^__^

Saturday, 24 September 2011

Suka Suka Suka :P

gambar sekadar hiasan
 heyy guys .. wahh baru sekarang EE ade masa nak update blog .. huhu busy nan contest lorh .. sorry ye blog pink ku kerana sudah lama meninggal kan mu .. cehhh cam couple yang tengah hangat bercinta lak .. hee by the way ape la yang EE suka sangat tu .. EE suka coz baru lepas gy tengok baby kecik la masa ahad dua minggu yang lepas(choiii cerita dua minggu lepas baru nak masukkan sekarang)tak kisah la,tapi baby tu gila comel .. macam EE gak,hehe camne boleh comel cam EE lak ny?padahal tak ade kena mengena pon?HAHA EE berangan jewh kowt .. muka baby tu macam mama dye la,tak kan la macam muka EE .. tapi kan yang sedih nye,EE tak dapat dukung and kiss dye :'( bukan apa,takut mama dye tak suka pulak kan .. EE dah ler suka baby .. tak sabo pulak rasa nye nak kawin .. ada baby sendiri boleh la kiss 24 jam sampai my baby pengsan .. hikhokkk EE kejam kan kan kan?ok la tu jewh story terbaru .. byebye .. i love you reader ..
Thanks For Read My Blog ^__^

Monday, 19 September 2011

Angka 2012 Dalam Al-Quran



PENYELIDIKKAN DALAM SURAH AR-RAHMAN MENEMUKAN TARIKH 1433H (2012M) DAN RAKAMAN SESUATU YANG BAKAL BERLaku 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
Satu penemuan terkini tentang kod nombor perdana (prime numbers) didalam al-Quran oleh seorang pakar komputer bernama Ali Adam. Beliau juga pernah dijemput oleh European Space Agency untuk kajian hub...ungan gravity dan perubahan masa pada tahun 1999.



Pada tahun 2001 beliau berjumpa dengan pengasas teori fizik terbaru berkenaan Helical Particle Waves dan beliau terus bergabung untuk mengembangkan kajian yang amat diperlukan ketika ini iaitu berkenaan jisim, kuasa elektrik dan kesan tindakbalas magnet.



Beliau menemui corak aturan nombor perdana didalam al-Quran setelah membaca buku bertajuk "Prime Obsession". Ali terus mendapat ilham untuk membuat analisa terhadap ayat yang diulang-ulang sebanyak 31 kali didalam surah ar-Rahmaan. Surah ini merupakan batu loncatan bagi Ali untuk mengkaji tentang peristiwa 2012 didalam al-Quran.



Nombor perdana adalah nombor asli yang lebih besar daripada 1, yang faktor pembahaginya cuma 1 dan bilangan itu sendiri. Sebagai contoh, 2 dan 3 adalah nombor perdana. 4 bukan nombor perdana kerana 4 boleh dibahagi 2. Sepuluh nombor perdana yang pertama ialah 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23 dan 29.



Penemuan 2012 dalam al-Quran



Tahun 2012 didalam al-Quran yang dibentangkan oleh Ali adalah berdasarkan tahun hijrah iaitu tahun 1433 yang diolah dari surah Ar-Rahmaan. Dalam surah Ar-Rahmaan Allah menegaskan ayat (فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ) sebanyak 31 kali iaitu pada ayat bilangan berikut;



13, 16, 18, 21, 23, 25, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77





dan jumlahnya



13 + 16 + 18 + 21 + 23 + 25 + 28 + 30 + 32 + 34 + 36 + 38 + 40 + 42 + 45 + 47 + 49 + 51 + 53 + 55 + 57 + 59 + 61 + 63 + 65 + 67 + 69 + 71 + 73 + 75 + 77 = 1433



merupakan nombor perdana dan jumlahnya (1+4+3+3=11), juga merupakan nombor perdana!

tetapi paling penting ialah seperti kita maklum sekarang ini kita berada dalam tahun 1432H (2011M), dan kita dapat mengandaikan Allah mungkin menunjukkan suatu kejadian pada tahun 1433H (2012M).





Didapati juga dalam surah tersebut mengandungi 355 patah perkataan, iaitu bersamaan jumlah hari didalam tahun lompat Islam pada tahun 1433H (dikira termasuk huruf Bismillah);





30 + 29 + 30 + 30 + 29 + 30 + 30 + 29 + 30 + 29 + 30 + 29 = 355 days
Oleh itu kesimpulan dibuat tiap perkataan didalam surah ini menjuruskan kepada hari tahun Islam 1433H (2012M).





Memandangkan ulangan ayat 31 kali mengandungi 4 perkataan (فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ), adalah wajar disimpulkan terdapat hubungan penting antara 31 dan tempoh 4-hari dalam 1433H untuk Allah Ar-Rahman memberi peringatan kepada umat manusia bagi mengambil perhatian.





Adalah didapati ayat ulangan yang pertama jatuh pada perkataan bilangan 44 dalam surah tersebut, boleh disimpulkan bahawa satu peristiwa akan berlaku pada tahun 1433H ialah pada hari ke 44 tahun tersebut iaitu pada 7hb. Januari 2012 berlanjutan selama 4 hari, dan ayat ulangan terakhir jatuh pada perkataan bilangan 346 dan dapat disimpulkan peristiwa tersebut akan berlaku pada hari ke 346 tahun 1433H bersamaan 4hb. November 2012 dan berlanjutan selama 4 hari.





Apakah Peristiwa Itu?





Apakah peristiwa penting itu? Mari kita lihat pada bilangan ke -1433 dalam huruf, perkataan dan ayat yang masing-masing bertanda merah.





"Hujan batu meteorite?" pada huruf ke - 1433 dalam ayat Quran [2:24]:



بسم الله الرحمن الرحيم أعوذ بالله من الشيطن الرجيم



فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا۟ وَلَن تَفْعَلُوا۟

فَٱتَّقُوا۟ ٱلنَّارَ ٱلَّتِى وَقُودُهَا ٱلنَّاسُ وَٱلْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَٰفِرِينَ


But if you don’t do it, and you shall never do it,

then beware The Fire for which Men and stones are its fuel; it is prepared for the unbelievers.





"Balasan azab berpanjangan" pada perkataan ke - 1433 dalam ayat Quran [2:86]:



بسم الله الرحمن الرحيم أعوذ بالله من الشيطن الرجيم

أُو۟لَٰٓئِكَ ٱلَّذِينَ ٱشْتَرَوُا۟ ٱلْحَيَوٰةَ ٱلدُّنْيَا بِٱلْءَاخِرَةِ ۖ

فَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُمُ ٱلْعَذَابُ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ

These are they who buy the life of this world for the hereafter,

so their chastisement shall not be lightened nor shall they be helped.





" Balasan terhadap orang-orang mengadakan dusta" pada ayat ke - 1433 dalam ayat Quran [10:69]



بسم الله الرحمن الرحيم أعوذ بالله من الشيطن الرجيم

قُلْ إِنَّ ٱلَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى ٱللَّهِ ٱلْكَذِبَ لَا يُفْلِحُونَ

Say: Those who forge lies against Allah shall never succeed.

//////////////////////////////​ //////////////////////////////​////////////
Lalu mereka dapati seorang dari hamba-hamba Kami yang telah kami kurniakan kepadanya rahmat dari Kami dan Kami telah mengajarnya sejenis ILMU; dari sisi Kami.
( سورة الكهف , Al-Kahf, Chapter #18, Verse #65)

Kepada Tuhanmu lah terserah kesudahan ILMU mengenainya.
( سورة النازعات , An-Naziat, Chapter #79, Verse #44)
//////////////////////////////​ //////////////////////////////​////////////


Sesungguhnya orang yang beriman itu ialah orang yang apabila disebutkan Allah akan gementar hati mereka, dan apabila dibacakan ayat-ayat-Nya (ayat-ayat Allah) akan bertambahlah iman mereka, dan kepada Rab (Tuhan) mereka bertawakal. ( Surah an-Anfal : Ayat 2 )

Wallahua'lam
~ AL-FARISI

Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 13 September 2011

Macam Macam Ada,Macam Astro

hello korang :) lama jugak EE tak update blog kan?sampai berhabuk,berdebu,bersemak samun,bernyamuk berular .. wahh melampau la tu sampai dah cam zoo negara lak semua jenis binatang ade dalam blog EE .. emm macam macam masalah la datang pada diri hidup EE sekarang ny.. terbaru EE ade krisis sikit dengan Hubby EE .. dah 3 hari gaduh .. tak pernah gaduh lama macam ny .. rindu kowt kat dia .. rindu sangat sangat .. kedua,sekarang ny EE tak berapa sihat la .. dah nak mati gamak(agak) nye ..  hmm dah 2 hari tak makan .. badan pon dah kurus kering macam ikan kering .. tapi demam demam pon contest kat fanpage EE tetap diutama kan :) okayh la tu jela perkembangan badan terbaru EE .. kbaiii
Thanks For Read My Blog ^__^

Friday, 9 September 2011

Happy Anniversary for 2 months BieBie ♥


 wow sudah dua bulan EE and Hubby couple .. ^__^ lama gak kan .. emm thanks bie coz pertahan kan hubungan kita sampai sekarang .. sayang bahagia sangat dengan bie .. bie lah satu satu nye kat hati sayang sekarang dan selamanye .. sayang janji akan jaga hubungan kita sebaik yang mungkin ..  sayang hope bie pon sama kayh .. bie pon jaga hubungan kita tau,kalau sayang salah bie marah jewh :P,sayang happy gila bila balqis cakap yang bie marah marah dia and bie cakap kat dia yang kita berdua tak amik port pasal facebook fake tu .. tu tanda nye bie betul betul cayang kan sayang la kan kan kan?even kita susah nak jumpa pon bie tetap setia di sisi sayang kan bie .. thanks so much bie .. heyy korang,doa kan EE and Hubby berkekalan sampai ke alam perkahwinan tau :)
Thanks For Read My Blog ^__^

Thursday, 8 September 2011

Contest gadis Freehair/Bershawl


korang nak join tak contest yang EE nak buat ny?contest ape?contest gadis Free hair/Bershawl paling comel .. makna nye contest ny ada dua kategori la,Free hair(rambut jangan ikat ye,nak yang lepas jewh) and kalau korang pakai shawl pon boleh join jugak .. cara nye senang jewh korang tekan like page EE and korang upload la picture korang kat situ ..  and then EE akan upload picture korang kat album .. lepas tu korang boleh la suruh membe membe korang like picture korang .. siapa dapat undian terbanyak EE bagi la hadiah yang tak seberapa .. :) hehe EE baru jewh berjinak jinak wat contest ny .. so kalau korang berminat sila la upload picture korang kat page EE kayh .. contest bermula dari SEKARANG!!!!

Thanks For Read My Blog ^__^

Gado Gado

muka dia cam papa shin chan kan?handsome :)

aiyakkk apahal pelik sangat tittle entry kali ny???apa pon tak boleh la EE ny .. HAHA woit woit,gado gado pon tak tahu ke?no no no bukan makanan tu .. gado gado is bergaduh la .. adoiyai .. penat la hari hari gaduh nan my hubby tu .. panas baran gila la dia tu .. grrrr kalau dekat dah lama dah tumbuk tumbuk perut dia yang buncit tu .. ada pulak dia jeles EE calling sedare EE,sedare perempuan lak tu .. hehe bukan apa,EE dah janji mau call dye tapi dye makan punya la lama .. emm maybe lepas makan dye terus drive balik umah kowt .. EE ingat dye dah bobok(tidur) tak nak membazir punya pasal EE pon call la sedara EE .. dalam 15 minit kiteorang bergayut Hubby EE text EE,masa tu EE tak perasan lagi lepas tu EE dengar bunyi tuttt...tuttt EE pon tengok la screen phone EE .. Oh my gosh that my hero .. apa lagi EE pon terus cakap kat sedara EE "okayh la wei laki aku dah call la,bye" tak sempat sedara EE says bye agy EE dah tekan letak .. nak cepat punya pasal .. then sampai mesej lak ..
My Hubby:gyut ngn cpe eak..hurm..
EE:nan sedare syg jewh,syg ingt b dh tdo ..
My Hubby:k. (adush dye majok LOL)
EE:b marah kewh?
My Hubby:Hurm..ikOt la..k la..g la gyut dlu eak..bsOk2 la gyut..
bla bla bla ..
terus EE call dye .. pastu dye asyik majok jewh .. suruh bergayut nan sedara EE lak .. yang best nye kan gaduh kali ny kiteorang guna bahasa masing masing,dye cakap pahang,EE cakap Perak .. huhu ntah dye paham ke tak ntah EE cakap .. for my bie ucuk Mohd Faizal Jaafar,udah udah la tu majok nye .. sayang tak reti la pujuk pujuk ny .. and sayang tak mahu gaduh gaduh .. benda boleh settle kan bie ..?please jangan majok lama lama .. 09/09 ny genap dua bulan kita couple kan .. i love you so much bie .. sayang tak kan lepas bie sampai bila bila .. sayang payjal ketad ketad muahhhh :*

P/s:Entry kali ny banyak ayat berganda,kan kan kan?haha bio ler .. ate kome bace jele .. teman dah penat menulis tau idok?
Thanks For Read My Blog ^__^

Tuesday, 6 September 2011

OMG !! now i got nokia c3

yahoo.com.my tu jela ungkapan yang EE boleh ungkap kan sekarang ny .. coz EE dah ade fon fav EE,yupss fon nokia c3 yang EE idam idam kan sangat tu .. ALLAH S.W.T jela yang tahu perasaan EE sekarang ny .. EE beli fon ny kat kawasan umah EE gak .. malas nak kua KL .. jauh beno nak gy sane .. ny pon akak EE yang gy beli kan sebenarnye .. sepatut nye akak EE nak beli awal sikit tapi husband dye malas lak nak kua hari tu .. so esok tu baru dye gy beli .. masa akak EE pergi tu EE asyik senyum and berangan sorang sorang jewh .. yela nak dapat fon idaman hati la kata kan .. masa akak EE sampai kedai fon tu akak EE call EE,dye tanya EE nak warna apa,so EE cakap la nak warna pink .. then akak EE cakap pink tak cantik la dah banyak orang guna .. so borak punya borak EE pilih warna putih .. masa akak EE balik tu akak EE pon bagi la plastik berisikan plastik .. wahh berdebar debar nye nak bukak .. masa EE bukak tu kan nak tahu jadi apa?rupa rupa nye dalam kotak tu kosong,tak ade fon .. EE pon tanya la akak EE,akak EE pon tanya suami dia .. boleh lak suami dia pon tak tahu .. then akak EE cakap,tadi abang letak atas meja abang amik tak?lepas tu suami dia cakap tak .. uwaaaa menangis dalam hati .. mata pon berair gak la .. lepas tu EE tengok fon tu ada atas paha akak EE .. cisss wat orang panik jewh dyeorang tu .. nak fon nokia c3 ny sejak EE couple dengan Mohd Faizal Nafi agy .. sekarang baru dapat ..  thanks kak mira and abang iwan coz bersusah payah gy tolong beli kan fon ny :)

Thanks For Read My Blog ^__^

Sunday, 4 September 2011

Kem-Pink 3 hari 2 malam

 raya tahun ny sama jugak cam 11 tahun yang lepas EE and family gy camping kat batang kali .. korang tahu tak batang kali kat mana?batang kali tu dekat dengan Genting jewh .. maybe kalau naik lagi 600 meter sampai la genting :) .. best tau camping kat batang kali coz air dye gila sejuk,kalau bangun awal kan memang EE tak akan mandi la kat situ .. pukul 4 petang baru boleh mandi .. HAHA .. yang penting duk sana EE rasa tenang jewh .. hilang segala masalah sekejap .. soal takot tu EE rasa EE tak perlu takot kowt coz family EE ramai .. lain la kalau family EE ade 2-3 orang jewh .. ye tak?hmm bulan 2 hari tu EE ada cakap yang EE takot kan?coz nampak something yang mengerikan .. tapi baru baru ny EE jadi berani lak .. EE nak buang air waktu malam mana ada ajak mak agy dah .. yeayyy EE hebat,EE hebat .. <--- poyo jewh minah ny .. nasib baik gy kali ny EE tak ada sakit sakit perut .. last day jewh cirit birit sikit tu pon masa nak balik dah ..
anak anak buah ku yang tersayang
antara khemah khemah family EE

P/s:tiba tiba cite pasal kem pink lak,lupa nak cite pasal raya, ^__^ tak apa nanti EE cite pasal raya lak kat korang kayh 

Thanks For Read My Blog ^__^

Friday, 2 September 2011

Eycha,payjal dan facebook



bie,mulai hari ny sayang dah tak mau campur agy dengan facebook bie tu,mulai hari ny facebook bie facebook bie,facebook sayang facebook sayang kayh .. tak suka la kite gaduh just sebab facebook jewh .. biar lah sayang jadi perempuan paling bodoh coz tak check facebook bie,bie curang belakang sayang pon nak wat camne kan .. kalau ade,ade la jodoh kite .. kalau tak ade nak buat macam mana kan?yang penting sayang dah cuba jaga hubungan kite ny .. sayang pon tak tahu dengan siapa bie chat sekarang dengan siapa bie berkawan sekarang coz memang sekarang sayang tak bukak langsung dah facebook bie .. entah kenapa sekarang sayang rasa yang kite tak mungkin akan bersatu .. sayang nak bie bahagia kayh .. tak kira la dengan siapa pon .. sayang dah tak nak terlalu berharap pada benda yang tak pasti lagi dah .. coz sayang dapat rasa yang bie dah mula benci sayang .. tak apa bie,sayang sedar sayang terlalu banyak kekurangan .. cinta yang kita bina ny cam tak ade penghujung kan bie?cinta kite ibarat air dan minyak yang tak mungkin akan bersatu .. bie?kenapa kau masih dengan aku?kenapa?kau simpati dengan aku?kau takut aku buat yang bukan bukan ye bie?biar jela aku buat yang bukan bukan,asal kan kau bahagia bie .. cuma tu yang aku nak,aku nak kau bahagia .. untuk apa kau simpan aku kalau kau tak bahagia???kalau ditakdir kan kita terpisah aku redha .. tapi sumpah memang aku tak akan ade lagi kat dunia ny .. :'(
Thanks For Read My Blog ^__^

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans