Wednesday, 3 October 2012

Pak Guard Kerek

 
toink toink *bunyi katak lompat* hyep korang .. ni ada lagi satu entry yang bagi echa ianya amat la menyakitkan hati,limpa,paru paru echa .. okay ceritanya macam ni,semalam anak buah echa yang paling kecik si Hariz Putra (6 bulan) sakit perut asyik muntah muntah and cirit birit .. lepas tu akak ipar echa pun bawa la anak buah echa pergi klinik,lepas tu doktor kat klinik tu cakap kena bawa baby tu pergi hospital sebab keadaan baby tu pun dah lemah gila .. yela dia asyik muntah je,muntah aje dekat 15 kali,lepas minum susu mesti muntah balik .. then akak ipar echa pun balik sebab nak minta tolong akak echa bawa kan dia pergi hospital .. sebab suami dia a.k.a abang echa kerja kat luar negeri .. so berangkat la kitaorang ke Hospital Serdang .. tunggu punya tunggu *doktor tu check apa semua* mula mula baby tu tak kena tahan sebab katil dah full .. lepas beberapa jam entah macam mana doktor cakap nak tahan jugak baby tu sebab nak masuk kan air dalam badan dia .. memandang kan masa pergi hospital tu akak ipar echa tak bawa apa apa barang baby *susu,baju,sarung tangan,sarung kaki,lampin etc* akak ipar echa pun buat keputusan nak ikut akak echa balik dulu sebab nak amek barang baby .. akak ipar tanya doktor boleh tak kalau nak tinggal dulu baby kat situ,doktor cakap tak boleh sebab baby tu masih kecik .. takut dia nangis and nak susu nurse kat situ pun tak ramai waktu tu .. so akak ipar echa pun suruh la echa and akak echa yang lagi sorang tu teman anak buah echa .. sebelum balik beramai ramai la kitaorang nak pergi tengok baby tu dekat wad sementara .. masa tengah jalan tu echa nampak sorang pak guard keling (india) tengah buka kan pintu .. sambil echa jalan echa cakap dengan anak buah echa si wanny tu "ehh baik pulak la pak guard tu,siap buka kan pintu untuk kita lagi" dah sampai kat situ echa nampak la sekumpulan keling tengah nak masuk .. kitaorang *echa,kakak kakak and mak* pun ikut la belakang sekumpulan india tadi .. cehh syok je dapat masuk ramai ramai,tiba tiba dah lepas semua kaum kerabat india masuk tiba tiba pak guard tu tanya mak echa, " mau pergi mana kak?" mak echa cakap "kita mau tengok cucu" so bermula la babak kerek keling tu ..

Pak Guard: mau tengok cucu sorang sorang masuk
Kakak Ipar Echa (kak zura): kami dah nak balik pun,sekejap saja mau masuk
Pak Guard: yala mau balik pun sorang sorang masuk la .. kasi gilir gilir *sambil buat muka kerek*
Kakak Ipar Echa (kak zura): yang ini saya mau kasi tolong jaga anak saya la .. nanti saya datang saya sorang saja jaga anak saya .. saya mau balik ambil barang .. Pak Guard: mana boleh,sorang saja boleh tunggu sini *buat muka kerek lagi*

terus akak ipar echa jeling kat dia and bawak gak mak echa and akak echa masuk .. tinggal la echa anak buah echa si wanny and ibu dia kak Ina kat luar tu .. hello uncle pak guard yang kerek .. kau baru kerja jadi security guard dah kerek kan?belum jadi polis lagi .. weh agak agak la nak perkauman pun kan,kalau tak boleh biar semua tak boleh *sama macam aturan kat hospital tu tulis* nak melawat kena sorang sorang,yang pelik nya kaum kerabat kau semua boleh masuk .. *sebab tu la kitaorang pun masuk ramai ramai sebab ingat boleh masuk ramai ramai* kau lepas je diaorang masuk ngam ngam sampai mak aku terus kau tanya mak aku nak pergi mana .. kenapa kat kaum kau tadi kau tak tanya apa apa pun?ishh tak boleh ingat la muka kerek kau tu .. bikin panas jela lagi lagi bila kau cakap kasar dengan family aku .. tapi puas hati echa bila akak ipar echa tarik gak echa masuk teman akak echa(kak mira) jaga baby kat hospital .. masa kat wad sementara echa terpaksa menyorok tepi kerusi yang akak echa duduk *takut pak guard kerek nampak* masa kat wad sementara tu asyik dengar keling bising bising je .. then akak echa membebel kat echa "ish diaorang tu,dah la masuk ramai ramai lepas tu buat bising pulak" nasib baik nurse datang and bawak kitaorang naik wad tetap kat atas .. bebas sikit echa,mula mula cuak gak sebab echa pun main masuk je kat situ .. guard tu tak nampak masa echa masuk sebab dia tengah sembang dengan pelawat india tu .. doktot pun tak cakap apa pun kat echa,dia biar je .. nurse semua tu pun buat tak tahu je .. guard tu je ngek sikit tak faham bahasa .. apa apa pun nurse kat bahagian baby tu semua THE BEST la .. semua baik baik .. friendly gila .. tambah tambah hat kedah tu .. cekk suka la sembang ngan dia .. dia la hat tolong tukaq pampers anak buah cekk masa anak buah cekk cirit tu .. nak harap kan cekk ngan kak cekk memang kami tak tau apa nak buat la kan .. nurse tu bertambah seronok sembang dengan kitaorang sebab kitaorang cakap kedah dengan dia .. okay dah cukup,tu jela ceritanya .. kbaii 
Thanks For Read My Blog ^__^

0 sayang echa:

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans