Sunday, 25 March 2012

kes culik berleluasa




culik culik dan culik,makin lama makin banyak kes culik kan?tiap tiap hari mesti ada kes culik dalam berita atau surat khabar .. mangsa nye pulak sudah semestinya kanak kanak dan remaja perempuan .. ada banyak punca kenapa si penculik nak culik mangsa .. mungkin sebab nak mintak wang tebusan,mungkin sebab nak dijual,mungkin si penculik berdendam dengan keluarga mangsa .. dan mungkin juga mangsa mahu dijadikan pelacur diluar negara .. ada juga yang sengaja nak membunuh .. zaman sekarang ni budak budak sekolah menengah dah semakin berani lari rumah ikut kekasih .. gaduh dengan family sikit nak lari rumah,kena tegur kesalahan yang dilakukan je nak lari rumah .. sikit sikit nak lari rumah .. hebat sangat kah kekasih kau tu sampai kau sanggup tinggal family kau yang dah lama jaga kau?terjamin ke hidup kau duk ikut boyfriend kau tu?lama mana dia boleh jaga kau?sanggup kau biar air mata seorang ibu yang membesar kan kau dengan kasih dan sayang .. mak kau ingat kau diculik rupa rupanya kau ikut boyfriend kau .. beriya iya mak kau siar kan pasal kehilangan kau kat surat khabar tapi lain pulak jadinya .. tak ke malu mak kau dengan saudara mara kau ..

kat sini EE nak bagi cadangan kat pengarah drama/filem (macam la dieorang baca blog aku)
kepada pengarah filem/drama tak payah la buat filem yang boleh memberi idea pada penculik .. kalau nak buat cerita pasal penculikan pun tak payah la yang ngeri sangat kot .. cukup la sekadar culik tu kurung dalam bilik .. tak payah la sampai pukul,rogol,kerat 18,bakar .. semua tu boleh membuat kan penculik terfikir nak buat macam tu .. bukan apa hari tu EE ada tengok kat tv,dalam cerita tu seorang perempuan kena culik dan dijadikan pelacur lepas tu perempuan tu dibunuh dengan kejam .. tak lama lepas tu EE dengar ada kes lebih kurang sama macam cerita tu .. so lebih baik buat cerita pasal tolong orang OKU ke apa ke,nanti tak ada la orang nak penting kan diri je  .. hehe :)
kerajaan pulak jangan la lulus kan filem luar negara yang bergenre aksi ganas .. okay lah tu jela yang EE nak storry morry hari ni .. byebye ..
Thanks For Read My Blog ^__^

0 sayang echa:

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans