Saturday, 11 August 2012

Oh Perempuan






sebak sangat hati EE ni masa tengok gambar kat atas tu dekat wall page Tanya Areal Fan .. kenapa lah manusia dah tak tahu nak berfikir?kenapa tergamak buang anak sampai dihinggap semut macam ni?mana pergi nya sifat perikemanusiaan ibu kepada bayi yang tak berdosa ni?dah la berzina lepas tu tak nak bertanggungjawab atas baby yang tak tahu apa apa ni pulak .. dah tak nak sangat anak bagi jela kat rumah kebajikan ke apa ke,hmm bila tengok baby baru lahir yang tak berdosa ni dibuang EE rasa macam nak buat rumah perlindungan untuk anak luar nikah lak ,, bukan nak mengalak kan lagi orang buang anak .. tapi EE dah tak tahan tengok baby kecik macam ni meninggal macam tu je .. oh perempuan mana sifat kewanitaan kau?mana hati lemah lembut kau?mana naluri seorang ibu kau?tolong la jangan buat dua dosa dalam satu masa .. cukup lah dosa berzina je kau tanggung .. jangan tambah dengan dosa membunuh pulak .. haihh entah la,tak tahu siapa yang harus dipersalah kan .. nak salah kan lelaki je pun tak guna juga .. sebab kalau lelaki tu ajak perempuan tu berzina tapi perempuan tu tak tak pun tak jadi jugak .. *bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi* so kepada perempuan tolong la jaga diri,nak jumpa boyfriend tu biarlah kat tempat yang ada ramai orang,yang cerah,yang susah lelaki nak buat apa apa pada kita .. jangan sampai suatu hari kita juga lalui benda yang sama macam perempuan yang duk buang buang anak semua tu .. yess EE faham mana ada ibu tak sayang anak,and EE percaya perempuan yang buang anak sampai anak dia kena gigit semut kat atas tu niat dia letak atas tu supaya anjing tak gigit anak dia mungkin dia berharap ada orang akan jumpa anak dia bila lalu kawasan tu,tapi dia lupa yang semut boleh panjat dinding dan gigit anak dia dalam masa yang sama kawasan tu mungkin jarang ada orang lalu lalang .. apa apa pun kita doa kan jela supaya polis cepat jumpa mak ayah baby yang tak berdosa tu .. \semoga dapat balasan yang setimpal ..
Thanks For Read My Blog ^__^

1 sayang echa:

dEdEQ dE wIshEs said...

MANUSIA KE MACAM NI ? ENTAH LA .. MYBE DIA MEMANG DA XDE AKAL ..

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans