Friday, 11 November 2011

Balik Kampung Halaman


hai semua Photobuckethari ny EE agak happy coz facebook kesayangan EE dah dapat bukak balik .. huhu lupa password rupanya .. Photobucketingat kan dah tak boleh bukak terus .. okayh okayh berbalik pada tajuk .. masa hari rabu yang lepas ny EE and family balik kampung coz nak tengok mak ngah EE yang tengah sakit ..Photobucketkita orang balik naik avanza yang akak EE punya .. bayangkan 14 orang naik avanza camne .. sardin la kete tu kan .. apa lagi,kitaorang pun masa perjalanan pergi tu asyik gelak jewh tak henti henti .. jauh gak perjalanan Photobucketkitaorang dalam 6 jam kowt .. yela kampung EE kat batu kurau perak ..so tahan jela rasa rimas duduk berhimpit himpit dalam kete tu .. disebab kan mak EE rasa lenguh lenguh belakang kitaorang pun amik keputusan nak berherti rehat kat hentian slim river .. tido punya tido kitaorang pun sambung perjalanan balik kampung .. sampai jewh kat ipoh,kitaorang singgah umah mak cik dulu coz nak tumpang mandi kebetulan mak cik pun nak gy tengok mak ngah gak .. lepas dah siap cantik cantik kitaorang semua bergerak la ke hospital taiping .. yaALLAH Photobucketsedih nye tengok keadaan mak ngah .. tapi doktor cakap mak ngah dah elok sikit .. mak cik pun cakap mak ngah dah cam okayh sikit .. kalau tidak badan and mata dia kuning kuning .. hmm apa apa pun EE sedih Photobucketsangat tengok mak ngah even EE tak rapat langsung dengan mak ngah ..masa nak balik EE pun salam dengan mak ngah EE salam lepas tu EE cium dahi mak ngah .. lepas tu mak ngah cakap camnie "hang nak balik dah ka?depa lain semua teman mak ngah kat sini" masa tu mak ngah pegang tangan EE erat sangat sangat .. dia macam tak nak bagi EE balik,EE pun mula la rasa sedih bibir EE mula mengigil tak terungkap apa yang EE nak cakap EE pun pujuk mak ngah "mak ngah cepat sihat na,kami kena balik,nanti kami mari lagi" air mata EE mula membasahi pipi EE,abah,mak,kakak n abg2 ipar EE pun nangis .. kami semua tak nak kehilangan mak ngah .. kami sayang mak ngah .. YaALLAH sembuh kan la penyakit mak ngah tu .. lepas tu kitaorang balik kampung kat batu kurau lak .. coz mak nak jumpa atuk EE .. best jugak balik sana,teringat kenangan masa kecik kecik Photobucketsempat la jugak kitaorang bergambar dekat rumah lama tok EE dulu,rumah tu pun dah reput dah,yela 10 tahun sekali baru kitaorang balik kampung .. HAHA jarang balik kampung la .. bukan nye ada sesape pun kat sana .. tok pun dah stay dengan teh .. emm okayh la tu jewh story pasal balik kampung .. lain kali EE update agy tu pun kalau rajin la .. babaii Photobucket
Thanks For Read My Blog ^__^

0 sayang echa:

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans