Friday, 18 November 2011

[INFO]Maksud di sebalik "In Open Relationship" dalam facebook



Kita semua mempunyai Facebook kan? Tentu anda familiar dengan perkataan Open Relationship ni. Dulu EE tertanya-tanya juga apa maksud disebalik Open Relationship ni. Malah EE pernah juga guna status ni. Tapi tak lama. Sekarang, EE dah tukar status tu. :)
EE ade bace kat satu blog tentang maksud open relationship nie..and ny la info yang EE baca ..


Menurut pemerhatian saya, ramai antara kita yang meletakkan Open Relationship sebagai status tapi berapa ramai yang tahu maksud sebenar status itu?

Dipetik daripada wikipedia

An open relationship is a relationship in which the people involved agree that they want to be together, but in which romantic or sexual relationships with additional people are accepted, permitted or tolerated.

yang bermaksud

Open Relationship ialah sebuah hubungan di mana mereka yang terlibat setuju yang mereka mahu bersama, tapi di mana hubungan romantis dan seksual dengan kehadiran orang lain diterima, dibenarkan dan ditoleransi.

Maka dalam erti kata lain, orang yang meletakkan Open Relationship sebagai status mereka tidak kisah melakukan hubungan seksual dengan sesiapa pun, maka amat menyedihkan apabila umat Islam sendiri menggunakan status ini.

Sila sebarkan agar orang bukan Islam yang faham maksud sebalik Open Relationship tidak memandang remeh pada umat Islam.

Harap Maklum.
NOTES: jom kita ramai ramai tukar In Open Relationship ke SINGLE lak jom .. hehe

Thanks For Read My Blog ^__^

3 sayang echa:

نور حنا said...

betul2 tu..patut segera tukar :)
dah close account fb dah..rindu pulak.
ape2 pun thanks postkan info ni utk kita semua.

~i'm a blog stalker, call me hanna ^_^

Eyqin ~ said...

haiyyoo , before this i never know about it ! baru je buad status in open relationship , lepas bace niey cepat-2 remove ohh ! terima kaseh yeah for this information :)

Eycha Evans said...

welcome :)

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans