Sunday, 16 October 2011

Kali Pertama Bersiang Ikan




heyy korang,tengah watpe tu?dah makan?dah minum?bagus  PhotobucketEE nak story sikit pasal pengalaman pertama kali EE bersiang ikan .. korang tau tak,sepanjang 19 tahun EE hidup baru pagi tadi EE pegang and bersiang ikan .. teruk kan EE ny?Photobuckettak pernah wat kerja yang sepatutnye anak dara buat .. hehe kelakar gila tadi masa EE belek belek blog EE ny tiba tiba abah panggil "cha bersiang ikan" EE dah naik pelik dah,selama ny abah tak pernah lak suruh EE,asyik suruh kakak EE jewh .. lepas tu abah EE panggil EE lagi sekali "cha bersiang ikan,mak hang tak larat nak bangun" EE pun jawab la "jap" (sambil tutup komputer)dah EE keluar dari bilik baru EE tau kakak EE and husband dye keluar rupanye .. EE pun gy la dapur and bukak peti ais .. EE cakap dalam hati "mana ikan nye,tak ada pun .. tempoyak ada la" rupa rupanye ikan kat ruang tamu coz abah balik dari HERO terus abah lepak kat reuang tamu .. EE pun gy la amik ikan tu .. lepas tu EE amik papan pemotong,pisau and bekas untuk letak ikan .. lepas tu EE bawak keluar ikan dari plastik .. hehe yang kelakarnye boleh pulak EE duk tenung jewh ikan tu .. bukan apa,EE fikir selama ny EE makan ikan tu bentuk macam mana la kan .. fikir dalam 5 minit EE pun mula bedah ikan tu,EE belah perut ikan tu and buang isi isi yang ada dalam perut dia .. wahh bukan main hanyir lagi ikan ny kan .. dah belah perut 2-3 ikan tu EE pun mula rasa cam EE wat tu betul .. apa lagi bertambah semangat la belah perut ikan tu,dah dekat nak abis dah EE bersiang ikan tu,abah datang and check check ikan tu .. uwaaa .. abah cakap cara EE potong tu tak betulPhotobucketabah EE pun ajar la EE,abah cakap "kenapa hang potong perut dia macam ny?,macam mana hang ny" EE duk pelik dah abis tu nak potong macam mana lagi .. abah cakap tak payah guna pisau pun tak apa sambil abah EE tarik insang ikan tu .. owhh baru EE tau .. Photobuckethehe yang makan ikan hari ny semua nye cakap ikan tu nampak pelik .. abah EE,mak EE and EE pun asyik nak tergelak jewh ..abah EE pesan kat EE suruh rajin rajin tolong mak kat dapur,kalau tak nanti susah lak .. nanti mak mertua EE terkejut lak tengik ikan dia lunyai(hancur,tak ada rupa ikan dah)okayh la tu jewh story kali ny .. byebyePhotobucket
Thanks For Read My Blog ^__^

1 sayang echa:

Mish eika :) said...

haha . cm ika gak . ta rety nak siang ikan :)

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans