Saturday, 29 October 2011

Mak!!! Orang Demam,Mak Orang Nak.....




 amboi bukan main pening lagi kepala ny,sekarang musim demam kewh ha?yela kowt,kan sekarang musim hujan .. aduhh tak tahan la,badan rasa seram sejuk jewh(bukan sebab nampak hantu la wei,tapi sebab EE demam)hmm bila la nak baik demam ny????dah dekat seminggu demam ny .. demam oh demam gy la jauh dari EE,gy la kat orang yang tengah baca ny .. (hehe jangan marah,gurau jewh) tak apa la kalau minggu depan demam gak terpaksa la gy check kat klinik .. adoi jangan la bagi ubat ye uncle doktor *cam la kecik sangat* ermm EE paling tak suka ubat tau .. uwaaaa :'( tak nak makan ubat .. emm demam demam macam ny tiba tiba terkenang masa kecik kecik dulu,kecik kecik dulu bila EE demam mesti mak and abah la yang paling sibuk jaga EE,sentisa ada kat sebelah EE mak tukang belai and layan karenah EE,abah lak tukang sembang dengan EE,masa EE demam abah selalu tanya nak makan apa?nak minum apa?pendek kata kalau mintak apa pun time tu mesti dapat punya lah .. abah memang terbaik la :) .. korang tau tak?EE kecik kecik dulu kan,ngada ngada gila .. kan bila demam kita tak larat nak bangun gy dapur minum air kan?orang lain ada gak usaha .. EE pun usaha gak tapi usaha yang agak menyusah kan orang lain EE selalu jewh mintak kat mak milo dalam botol susu .. tu la yang paling kerap EE mintak time demam sampai la EE darjah 4 .. masa darjah 4 tu EE demam EE mintak la milo dalam botol,lepas tu mak EE cakap macam ny "tak sedar diri ke?hang tu dah besaq gajah?" aww aww baru sedar yang masa tu dah tak patut minum milo dalam botol .. mak EE pun mula ajar EE minum dalam cawan .. err merengek gak la sekejap coz tak biasa agy minum dalam cawan .. lagi satu kan EE cukup tak suka makan ubat .. uwerkkkk pahit nak mampos .. EE memang sejak kecik tak pernah makan ubat .. pernah la makan sekali pastu termuntah and bertambah teruk demam EE .. pernah sekali tu EE demam denggi berdarah emm demam yang paling teruk EE alami sampai duduk dekat hospital beberapa hari,badan jadi kurus kering,muntah hari hari,badan rasa lemah and rasa macam tak ada harapan untuk hidup .. kira nya masa tu satu famly bagi tumpuan kat EE jewh .. semua bergilir gilir jaga EE kat hospital .. dalam tempoh beberapa minggu EE demam tu EE langsung tak makan apa apa,kosong jewh perut ny .. tu pun still tak nak makan ubat,bila doktor bagi ubat jewh mak pun faham faham lah,mak amik ubat tu and buang dalam tong sampah .. tiap tiap pagi nurse akan bawak sup,mak suap untuk EE tapi EE tak boleh makan EE cakap kat mak yang sup tu pedas .. mak pun dah pelik dah selalu nye EE la yang paling suka makan pedas mak pun rasa sup tu,mak cakap mana ada pedas .. memang tak pedas pun sup tu .. mulut EE yang sakit time tu .. mak selalu marah kat EE masa tu,mak cakap "dah la ubat tak nak makan,nasi pun tak nak makan,sampai masa mak nak bawak hang kencing tadi hang pengsan,nasib baik polis yang jaga anak dia kat depan tu ada,dia la yang tolong angkat hang tadi," haa?EE pengsan?sampai sekarang EE tak caye EE pengsan time tu.. satu pagi tu EE dengar mak borak borak dengan abang abang and kakak kakak EE .. mak cakap EE demam denggi berdarah ..yaALLAH EE cuma mampu nangis coz sebelum tu ada masuk berita ada orang maut lepas kena demam denggi berdarah .. nasib baik la umur EE panjang .. thanks ALLAH panjang kan umur EE .. ok lah tu jewh alkisah pasal EE demam .. Kbaiii
Thanks For Read My Blog ^__^

1 sayang echa:

by Zent said...

Salam kenalan dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang
semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)

kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



Giveaway: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans