Saturday, 3 December 2011

Tutorial Unblock Rakan Dari Facebook

sebut jewh pasal facebook pasti semua orang tahu .. korang tak tahu?tak ada facebook?cepat sign up sekarang .. tapi ingat facebook ny boleh membuat kan kita leka dengan hal hal lain .. kadang kadang disebabkan facebook kekasih,kawan baik bergaduh sampai block memblock antara satu sama lain .. semalam adik sedara EE tanya "kak cha,macam mana cara nak unblock orang yang kita dah block dari facebook?" so malam malam buta ny EE nak kongsi totorial unblock rakan dari facebook dengan korang ..

first korang sign in facebook korang dan ikut step kat bawah ny(SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK GAMBAR LEBIH JELAS

1.Pilih TETAPAN PRIVASI
lepas tekan tetapan privasi dye akan terus keluar macam ny kan?korang pilih Blocked People and Apps lepas tu Manage Blocking
last sekali korang akan dapat macam kat bawah ny,korang cari nama orang yang korang nak unblock tu and korang click buang sekatan .. 
dah siap :) korang boleh mula berhubung dengan orang tu balik ..
NOTES:kalau tak jadi jangan marah EE erk .. hee sharing is caring kan ..

Thanks For Read My Blog ^__^

1 sayang echa:

Post a Comment

 
Blog Ini Hak Milik Eycha Evans